Özel Cihan’da sünnet, dikişsiz yapılıyor

Sünnetin, doğu bir teknikle yapılması durumunda basit ve güvenilir bir işlem olduğunu dile getiren Tekin, gelişmekte olan ülkelerde yapılan sünnetler...

Sünnetin, doğu bir teknikle yapılması durumunda basit ve güvenilir bir işlem olduğunu dile getiren Tekin, gelişmekte olan ülkelerde yapılan sünnetlerde komplikasyon oranının yüzde 93’lerde iken gelişmiş ülkelerde hekimlerce yapılan sünnetlerde ise bu oranın yüzde 3 seviyesinde olduğunu dile getirdi.

 

YENİDOĞAN SÜNNETİNİN AVANTAJLARI

Bebeğin doğumunu takip eden 48 saat içinde yapılan sünnete yenidoğan sünneti dendiğini ifade eden Tekin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Hastanemizde istenirse dikişsiz olarak yenidoğan sünneti yapılabiliyor. Çocuğun henüz çevresinin farkında olmadan işlemin yapılması mümkündür. İlerleyen zamanlarda sünnet esnasında lokal anestezi yapılmasına rağmen bebeğin ayaklarını tutmaya tepki olarak huzursuz olduğu görülebiliyor. Bu nedenle sünnet işlemi için doğumdan itibaren 15 gününü geçirmemekte yarar vardır. Yenidoğan sünneti anestezi gerektirmez dikişsizi bir yöntemdir. Bebekteki yara iyileşmesi de oldukça hızlıdır. Sünnet dikişsiz, yara iyileşmesi de hızlı olunca ortaya estetik sonuçlar ortaya çıkar. Sünnet sonrası kanama riski de azdır. Neredeyse bebeğin göbeği düşene kadar iyileşme sağlanır. Sünnetten iki gün sonra bebek normal şekilde banyo yapmaya başlayabilir”

#

31 May 2015 - 13:50 Kocaeli- Sağlık

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.