Özel Harekat, Hava Harp Okulu’na girdi

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde Yeşilköy'de bulunan Hava Harp Okulu'na geldi. Aralarında çevik kuvvet ve özel ha...

Özel Harekat, Hava Harp Okulu’na girdi
Haber albümü için resme tıklayın

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde Yeşilköy'de bulunan Hava Harp Okulu'na geldi. Aralarında çevik kuvvet ve özel harekat polislerinin de bulunduğu ekipler, çok sayıda resmi ve sivil araçla içeri girdi.

Okulda ve lojmanlarda arama yapıldığı öğrenildi.

 

OKULA GİRİŞ-ÇIKIŞLAR DA KAPATILDI

Hava Harp Okulu kapısında ise üzerinde uçaksavar bulunan zırhlı araç ve çok sayıda polis aracı bekliyor. Öte yandan okulun giriş ve çıkışları tanker ve özel araçlarla kapatılmış durumda.

İstanbul Hava Harp Okulu’nda darbe girişimi ve sonrasında yaşanan olaylar nedeniyle sınavlar iptal edildi. Bunun üzerine Anadolu’nun çeşitli illerinden sınava gelen öğrenci adayları, uzun süre bilgi almak için kapıda bekledi.

 

ice1-038.jpg

 

SINAVLAR İPTAL

Aramalar devam ederken sabah saatlerinde sınava girmek için Anadolu’nun çeşitli illerinden gelen öğrenci adayları ve veliler okul kapısında zırhlı polis ekiplerini görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Sınavların iptal edilmesi nedeniyle mağdur olduklarını söyleyen öğrenci ve veliler, gerekli bilgilendirmenin yapılmadığını iddia etti. Sınavın iptal edildiğini gece yolda öğrendiğini ifade eden bir öğrenci adayı, "Kayseri’den geldim sınav için. Sınavın iptal olduğunu söylediler. Sınavın ne zaman yapılacağı konusunda bir tarih vermediler. Gece saatlerinde Hava Harp Okulu’ndan mesaj geldi ancak biz yoldaydık’’ diye konuştu.

 

Sınavların ne zaman yapılacağına ilişkin bilgi verilmediğini ifade eden bir başka öğrenci adayı ise, "Manisa’dan geldik bizde. Askeri lise mülakatları için gelmiştik. Ancak mülakatlar ertelenmiş. Günde vermiyorlar. Kara Harp Okulu’yla da görüştük. Gününde yaparlar dediler. Ama bugün geldik, ertelemişler. Biz döndükten sonra giremeyiz. Mağdur olduk. Gündemden dolayı, olaylardan dolayı yapmıyorlar’’ ifadelerini kullandı.

#

18 Tem 2016 - 09:50 Kocaeli- Asayiş

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.