Özmural: Halkın mühendisleri olun

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Kocaeli Şubesi yeni üye ve öğrenci üyelerini buluşturdu. KYÖD Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen tanışma toplantısı ve k...

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Kocaeli Şubesi yeni üye ve öğrenci üyelerini buluşturdu. KYÖD Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen tanışma toplantısı ve kokteyle ilgi yoğun oldu. MMO Kocaeli Şube Başkanı Ünal Özmural, şube başkanı Alpaslan Güven ve yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda yeni üyelere eski yöneticiler deneyimlerini anlattı.

 

“MÜHENDİSLEK İNSANA DOKUNUR”

Buluşmada konuşan Başkan Ünal Özmural, “Örgütlülük yaşam hayatınızı kolaylaştırır. Biz Kocaeli MMO olarak ilimizdeki sivil toplum örgütleriyle sıkı ilişkiler içindeyiz. Şunu unutmamanızı istiyorum; mühendisliğin her alanı insan yaşamına dokunur” diyerek sözü konuşmacılara bıraktı.

 

“KAMU YARARI GÖZETİYORUZ”

Eski başkanlardan Nedim Kara ise, “Mezun olan arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bundan sonra MMO her zaman yanınızda olacak. Sizler de odanızla iletişim halinde olun. Odamızın biriktirdiği çok şey var. MMO, TMMOB’un en etkili odasıdır. Toplam 110 bin üyemiz var. Meslek içi eğitimlerimiz devam ediyor. Ayrıca biz kamu yararına bir kuruluşuz. Bundan dolayı toplumsal sorunlara duyarlı, halkın yararına olmayan projelerin karşısında olan bir odayız” dedi.

 

“HALKIN MÜHENDİSİ OLUN”

Oda üyesi Mekatronik Mühendisi Dilan Yılmaz ise mekatronik mühendisliği alanının geniş bir yelpazesi olduğunun altını çizerek, “Çalışma alanımız çok geniş. Kişisel olarak yöneleceğiniz alanda iş bulursunuz. Birbirinizle dayanışma içinde olun. Odaya üyesi olarak bunun ilk adımını attınız. Sadece sermayenin değil, halkın mühendisi olun. Bizim odamız her zaman bize yardımcı oluyor” diye konuştu.

 

DEMOKRASİ VARSA…

Son olarak konuşan Endüstri Mühendisi İlhan Düzgün, yeni mühendislere iyi oldukları alanda kendilerini geliştirme önerisinde bulundu. Düzgün, “Türkiye’de ne yazık ki pozisyon sahipleri meslek sahiplerinden daha muteber görülüyor. Zayıf olduğunuz alanlarda kendinizi geliştirin, fakat asıl iyi olduğunuz alanda kendinizi daha da geliştirin. Bir konuda yetkin olun, aranan insan olun. Bu size büyük avantaj sağlayacaktır. Vehbi Koç’un bir sözü var; ‘Ülkem ve devletim varsa ben de varım. Ama demokrasi de varsa hepimiz varız.’ Ben bu lafı çok beğeniyorum. Ülke, devlet ve demokrasi önceliğimiz olmalı” diye konuştu. Yeni üyeler ve öğrenci üyeler uzun süre sohbet etme fırsatı bularak kaynaştı.

#

27 May 2017 - 14:57 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.