Pedallar Ayasofya için çevrildi!

Türk Tarih Kurumu'nun 23- 30 Temmuz tarihleri arasında Ayasofya Meydanı'nda düzenleyeceği 'Belgeler ve Resimlerle Ayasofya Sergisi' nin halka tanıtılm...

Türk Tarih Kurumu'nun 23- 30 Temmuz tarihleri arasında Ayasofya Meydanı'nda düzenleyeceği 'Belgeler ve Resimlerle Ayasofya Sergisi' nin halka tanıtılması amacıyla 18 Temmuz günü Ankara'dan pedal çevirmeye başlayan 30 profesyonel bisikletçi İzmit'e ulaştı. 'Ayasofya İçin Pedallıyoruz-Ayasofya Bisiklet Turu' projesi kapsamında pedal çeviren 30 bisikletçi, 23 Temmuz Pazar günü yaklaşık 520 kilometrelik sürüşlerini tamamlayarak serginin açılışını gerçekleştirecek.

 

'Ayasofya İçin Pedallıyoruz-Ayasofya Bisiklet Turu' projesinin direktörü Salih Yağızatlı şu bilgileri verdi:

"Ayasofya çok büyük bir tarihi olan eserimiz. 'Bunu nasıl halkımıza yayarız, daha etkili bir şekilde tanıtırız' diye düşündük. Şehir şehir Ayasofya'yı tanıtmayı planladık. Her şehirde tişörtlerimizle, broşürlerimizle Ayasofya'yı anlatmaya çalışıyoruz. Bu tarihi eserimiz unutturmamak için bu etkinliğimizi sporla bağdaştırdık. İznik, Yalova, Heybeliada'dan da İstanbul'a geçeceğiz. Gün yüzüne çıkmamış tarihi belgelerin gösterileceği serginin açılışı yapılacak."

#

20 Tem 2017 - 15:52 Kocaeli- Spor

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.