Pekyörür: Kadına şiddet insanlığın sorunudur

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür ve yönetimi, parti il binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar akar da...

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür ve yönetimi, parti il binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar akar da toplantıda hazır bulundu. Kadınlara yönelik baskının attığını belirten Pekyörür, “Kadına şiddet insanlığın sorunudur” dedi.

 

“KADINLAR OMUZLARDA YÜKSELMELİ”

Sevim Pekyörür, “Her geçen gün kadınlara olan baskının arttığı, küçük gelinlerin olduğu ülkemizdeki kadınların yüze 38’i fiziksel veya cinsel şiddete maruz kalıyor. Radiye Sezer Katırcıoğlu başta olmak üzere tüm iktidar milletvekillerine soruyorum. Kadına şiddet gerçekten yok mudur? Kadınlar omuzlarda yükselmeye layıktır” şeklinde konuştu.

 

“UYGULAMASI ZOR”

Haydar Akar ise “Yapılan yeni düzenlemelerde kadınlara kolaylık adı altında yapılan çalışmalar, kadınların iş hayatından uzaklaşmasına neden oluyor. Çalışma ortamını sadece devlet kurumu olarak düşünüyorlar, fakat özel sektörde bunların uygulanması zor gözüküyor. Bu yeni uygulamalar nedeniyle sektörde çalışan kadınların azalmakta olduğunu görmekteyiz. Bu tamamen AKP'nin kadına bakışı ve kadını sadece erkeğe bakan, çocuk yapan bir anlayışından kaynaklanıyor” dedi. Hilal GÜDÜCÜ

#

02 Şub 2016 - 16:59 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.