Petrol Ürünleri ve Sanayiciler Derneğinden Denli’ye ziyaret

Körfez Petrol Ürünleri ve Sanayiciler Derneği Yönetim Kurulu, Körfez Belediyesi Başkan Yardımcısı Faruk Denli’yi makamında ziyaret etti. Körfez Petro...

Körfez Petrol Ürünleri ve Sanayiciler Derneği Yönetim Kurulu, Körfez Belediyesi Başkan Yardımcısı Faruk Denli’yi makamında ziyaret etti. Körfez Petrol Ürünleri Ve Sanayiciler Dernek Başkanı Ömer Yağız, Sekreter Serpil Yayla, Fatih Sarıçiçek, ST elektronik güvenlik firma yetkilisi Sergey Zayriatski katıldı. Dernek yönetimi adına başkan Ömer Yağız Dernek hakkında bilgi verdi. Dernek hakkında bilgi alan Başkan yardımcısı Faruk Denli, dernek hakkındaki düşünceleri ve Körfez ilçe ye ne gibi faydaları olabilir hakkında fikir alışverişinde bulundu.

 

GÜVENLİK VURGUSU

Ziyarette konuşan Körfez Petrol Ürünleri Ve Sanayiciler Dernek Başkanı Ömer Yağız, ilk olarak dernek hakkında bilgiler verdi. Yağız, “Derneğimiz, sanayinin gelişimine katkıda bulunabilmek; bölgenin teknik, emniyet, güvenlik, sosyal ve ekonomik açıdan sağlıklı, daha güvenli koşullara sahip olabilmesi amacıyla, bilgi paylaşımı ve güç birliği hedeflenerek, 2014 yılında kurulmuştur. Sanayi kenti olan ilçemizin en çok emniyet açısından güvenli olması gereken bir noktadadır. İşte bu noktada derneğimiz akaryakıt işi yapan tüm kuruluşlarımızın işinde sağlam il ve ilçemizin hem hava hem de olası tüm tehlikelerle alakalı önlem almaktayız.

 

TÜPRAŞ’A KOMŞU

Körfez’in geçtiğimiz yıl 26 Mart’ta Bakanlar Kurulu kararıyla “Körfez Enerji Bölgesi” olarak adlandırıldığını belirten Yağız, “Bu yönden Türkiye’de tekiz. Bölgenin yönetimi, aynı kararla Kocaeli Valiliği’ne devredilmiştir ve Körfez Enerji Derneği’nin katkılarıyla yönetici bir şirket kurma çalışmaları devam etmektedir. Bölgedeki tesisler, sanayi bölgesi içinde bulunmalarının dışında, kullanım imkânları itibariyle büyük bir limanın parçaları olma özelliğindedir. Tesisler, gaz ve petrol ürünlerinin taşınması için hem Tüpraş rafinerisine hem de limana bağlanabilmektedir. Bölgedeki tesisler Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu, Tüpraş Rafinerisi arazisi ile komşu durumundadır” ifadelerini kullandı.

#

05 Eyl 2015 - 16:47 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.