Piknikçi gençler yakmış!

Alikahya’da konutların hemen arkasında kalan ormanlık alanda yaklaşık 4 hektarlık alan yanarak kül oldu.İzmit İlçesi Alikahya Beldesi Fatih Mahallesi...

Alikahya’da konutların hemen arkasında kalan ormanlık alanda yaklaşık 4 hektarlık alan yanarak kül oldu.

İzmit İlçesi Alikahya Beldesi Fatih Mahallesi Akarca Konutlarına 200 metre uzaklıktaki ormanlık alanda çevredekilerin iddiasına göre piknik yapan gençler yüzünden yangın çıktı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın, rüzgarın etkisiyle yaklaşık 4 hektarlık alana yayıldı.

HELİKOPTER SON ANDA GELDİ
Çıkan yangına itfaiye ekiplerinin yetersiz kalmasının ardına Akarca Konutları sakinleri kendi imkanları ile alevlere müdahale etti. Yangın tamamen söndükten sonra Sakarya Orman Müdürlüğüne ait helikopter kül olmuş alanlara soğutma çalışması yaptı. Yangın rüzgarın etkisiyle geniş alana yayıldığından çevredeki evler tahliye edildi.

KONUT MU YAPILACAK?
Yaklaşık 2 ay önce ormanlık alanın konut yapılacağı çevredekilerce konuşulurken çıkan yangınla konut yapımının gerçekçilik kazandığı öne sürüldü. İtfaiyenin yetersiz kaldığı yangında mahalle sakinlerinden bazıları isyan etti. İddialara göre; Ormanın bilerek yakıldığını iddia eden Yuvam Akarca Toplu Yapı Üst Yönetimi Başkanı Adem Elbaş, “Buradaki ormanlık alan 2 yıl önce de yanmıştı. Bilerek yakıldığını düşünüyoruz. Yangın başladığında itfaiyeyi aradık ancak zamanında bölgeye gelmediler. Büyük bir kısmı yandıktan sonra araçlar bölgeye gelebildi. Gelen araçlar da yol olmadığı için yangın bölgesine giremedi. Bölge konut alanına açılmak isteniyor, hatta bir Ankaralı firma bu bölgede yüksek katlı konutlar yapacak diye duyumlarımız var” dedi.

Çıkan yangına Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait toplam 4 araç ve 22 orman işçisi; Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan ise7 yangın söndürme aracı ve arasöz ile 40 kadar itfaiyeci ile müdahalede bulundu. Yuvam Akarca sakinlerinin itfaiye ekiplerine adeta isyan ettiği yangın konut alanına 200 metre mesafeye kadar yaklaşmış ve itfaiyenin kasıtlı olarak yangına geç müdahale ettiği iddia edilmişti.

#

16 Tem 2013 - 16:43 Kocaeli- Asayiş

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.