Polat’tan birlik çağrısı

Açıklamasına Erzurumlular olarak başta ekonomi olmak üzere farklı nedenlerle bu bölgeye geldiklerini dile getiren Polat, Dadaşların 185 bin hemşerisi...

Açıklamasına Erzurumlular olarak başta ekonomi olmak üzere farklı nedenlerle bu bölgeye geldiklerini dile getiren Polat, Dadaşların 185 bin hemşerisi ile Kocaeli’de bir ve diri olmak zorunda olduklarını dile getirdi.

 

“HERKESİ KUCAKLAMALIYIZ”

Erzurumlu nüfusunun kentin yüzde 10’una tekabül ettiğini dile getiren Tugay Polat, “Erzurumlular olarak bu şehirde belirleyici bir unsur olmamız gerekirken, uzun yıllardır yapılan hatalar nedeniyle içimizde bölünmüşlük içindeyiz. Gurbette birbirine sarılarak ayakta kalmaya mecburuz. Kucaklayıcı olabilmeliyiz. Derneklerimizin tümü bizim derneğimizdir” dedi.

 

“ŞEHRİN YÜZDE 10’U BİZİM”

Son dönemde bazı derneklerin kimliklerinin Dadaşlığın önüne geçtiğini dile getiren Polat, “Gurbetteki Dadaşlar olarak ayrışmaya doğru sürükleniyoruz. İzmitli, Gölcüklü, Gebzeli, Darıcalı diye hemşerilerimize baktığımız gün sonumuz gelir. Değerlerimizi kaybetmemeliyiz. Geçmişten bu güne kadar yapılan hatalar art niyetli olmadı. Şehrin yüzde 10’unu temsil eden bir kalabalığı birbirine kırdırmamalıyız” diye konuştu.

 

“KİMSEYİ AYIRMAYALIM”

Hemşehri teşkilatlarının temel hedefinin kendilerinden olanların sorunlarına çare olmak olduğunu dile getiren Polat, şöyle konuştu: “Federasyonumuz bir seçime hazırlanıyor. Farklı adaylar var. Tüm dernek başkanlarımız ve yöneticileri kesinlikle iyi niyetli ve olumlu çalışma içindeler. Bizler aynı ufka bakan insanlarız. Bizi ayrıştırmaya iten yaklaşımları içimize sokan birkaç kişinin kimler olduklarını biliyoruz. Kocaeli Erzurumlular ailesi olarak omuz omuza verip geleceğe umutla bakan, vatanına, milletine, dinine, bayrağına sahip çıkmaya adanmış hayatları olan cesur yürekli yiğitleriz. Yapılacak olan seçimde büyük ailemizi bir arada tutmak, kimseyi kırmadan, gönül kazanarak ve ortak noktada buluşarak birlikte ileriye bakma zamanı gelmiştir. Kimseyi onun adayı bunun adayı diyerek ayırmadan hareket etmeliyiz. Bize yakışan budur.”

#

17 Eki 2017 - 17:00 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Adil Çelik - Erzincana girdim ekmeğin adı olmuş Lavaş, Erzuruma girdim ki vayyyy Dadaş.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 17:00