Portakal Hafız Konağı restore edilecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi dokusuna korumaya devam ediyor. Yaptığı restorasyon çalışmalarıyla tarihi eserleri şehre kazandıran Koca...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi dokusuna korumaya devam ediyor. Yaptığı restorasyon çalışmalarıyla tarihi eserleri şehre kazandıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, restorasyon çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hazırladığı proje ve Kocaeli Valiliği’nin tahsis ettiği ödenek ile Portakal Hafız Konağı’nı restore edecek.

 

PROTOKOL İMZALANDI

Valilik 100. Yıl Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen protokol imza törenine, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Vali Yardımcısı Osman Sarı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak, Kocaeli Büyükşehir Belediye Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürü Volkan Şenel ve proje hazırlayarak valilikten kaynak isteyen ilçe belediye başkanları katıldı.

 

ÖDENEK TAHSİL EDİLDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli Valiliği arasında imzalanan protokolle, Büyükşehir’in hazırladığı proje kullanılmak üzere Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu uyarınca belediyelere tahsil edilen emlak vergilerinin yüzde 10’unun valiliğe ait hesapta toplanan kaynaktan 6 ilçe belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’ne kaynak tahsil edildi.

 

TARİHİ DOKU KORUNACAK

İmzalanan protokol gereğince Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarihi Portakal Hafız Konağı’nın restore edilmesi amacıyla (KDV Hariç) 2 milyon 779 bin 889 lira 37 kuruştan oluşturulan yüzde 10’luk fon hesabından tahsil edildi. Portakal Hafız Konağı restorasyonu, tarihi doku korunarak ve ince mimarisi göz önünde tutularak restore edilecek.

 

KENTİMİZ İNCİ GİBİ OLUCAK

Törende konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yüksek Mimar Zekeriya Özak, “Yapılacak olan 9 proje kentimizi bir inci gibi süsleyecektir. Biz Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak Portakal Hafız Konağı’nı bu vesileyle restore etmiş olacağız. Valimizin Büyükşehir Belediyemize vermiş olduğu katkı çok büyük, projemiz tamamlanmış vaziyettedir ihale aşaması durumuna geldik. İnşallah sizlerin bu desteği sayesinde biz projemizi hayata geçirme noktasında adımlarımızı seri bir şekilde atacağız” dedi.

 

VALİ GÜZELOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Başkanvekili Zekeriya Özak, “Kentimizin kültürel değerlerinin geliştirilmesine vermiş olduğu katkıdan dolayı ve kentimizin daha yaşanabilir daha insanca yaşanabilir değerlere sahip olması anlamında sayın valime çok teşekkür ediyorum” dedi.

#

31 Ara 2014 - 17:56 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.