Prof. Coşkun, gençlerin ölümünü yorumladı

Konu hakkındaki sorularımızı yanıtlayan Coşkun, “İntihar girişimi ve intihar, toplumların karşılaştığı ciddi bir halk sağlığı sorunudur. Çoğu zaman, t...

Konu hakkındaki sorularımızı yanıtlayan Coşkun, “İntihar girişimi ve intihar, toplumların karşılaştığı ciddi bir halk sağlığı sorunudur. Çoğu zaman, tedavi edilebilir ruhsal sorunlardan kaynaklanır. Her türlü intihar girişiminden söz edilmesi ciddiye alınmalıdır. Uzman hekimlerin değerlendirmesine başvurulması uygun olur” dedi.

 

DESTEK ALMAK HAYAT KURTARIR

Gazete haberlerine dayanılarak kişilerin ruhsal durumlarıyla ilgili yorum yapılmasının doğru olmayacağını dile getiren Coşkun, şöyle konuştu: “Bu durum hem yeterli bilgi olmadığı için, hem de vefat eden kişi ve yakınlarına saygısızlık olmaması açısından önemlidir. Ancak bu tür olaylar, ruh sağlığımızın önemini ve gerektiğinde destek almanın ne kadar hayat kurtarıcı etkisi olabileceğini gösterir. Ruhsal sorunların ciddi boyutlara ulaşmadan fark edilmesini, doğru adreslerden destek alınması da bir diğer önemli noktadır.”

#

11 Tem 2015 - 15:33 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.