Profesör Doktor Atıf Ural…

Kocaeli halkının büyük bir kısmı Prof. Dr. Atıf Ural’ı yakından tanır.

Atıf Ural, Kocaeli Üniversitesi’nin kurucularından olup, bu üniversitenin bugünlere gelmesinde büyük emeği olan bir bilim adamıdır. Eğer bugün Kocaeli Üniversitesi’nde 100 bine yakın öğrenci okuyorsa bunda Sayın Ural’ın emeği çoktur. Kimse bunun aksini söyleyemez. Çünkü bunu en yakından bilenlerden biriyim.

Atatürkçü kimliği ile tanınan Atıf Ural kurucu rektörlüğünü yaptığı Kocaeli Üniversitesi’nde okuyan başarılı öğrencilere destek vermek istedi. Bunun için üniversite rektörlüğüne başvurarak üniversitenin mühendislik fakültesinden mezun olan başarılı öğrencilerden birine her yıl “Kurucu Rektör Atıf Ural Bilim ve Başarı Ödülü” olarak 5 bin lira verme önerisinde bulundu.

Bilimsel çalışma üreten, başarılı, Atatürkçü, çağdaş öğrencilerden birini ödüllendirmek isteyen Ural bunun için Kocaeli Üniversitesi’nin mühendislik fakültesine 2 Kasım 2015 tarihinde başvurmuş, ancak fakülte yönetimi hiçbir gerekçe göstermeden Ural’ın bu teklifini kabul etmemiştir.

Üniversite yönetiminin iktidardan çekindiğini söyleyen Ural, “Dilekçemde Atatürkçü, çağdaş öğrenciler sözü fakülte yönetimini korkutmuş, tedirgin etmiş olabilir. Başka bir neden göremiyorum” diyor.

Atatürk’ten korkan bir üniversite yönetimi bilim üretemez. Zaten Kocaeli Üniversitesi’nin giderek bilimden uzaklaştığını Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılışını yaptığı ilahiyat fakültesi ile kanıtlamıştır. Şimdi, kimse bu fakültenin açılmasıyla burada yetişen öğrencilerin dinimizi daha iyi öğreneceklerini ve topluma bunları anlatacaklarını söylemesin. Bugün siyasi iktidar ilahiyat fakültelerinin sayısını artırmakla övünüyor. 1970’lerde bir olan ilahiyat fakültelerinin sayısı bugün 67 olmuş.

Atıf Ural, “Mustafa Kemal Atatürk ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ sözünü sanki bugünleri görerek söylemiş. Atatürk softalara, hurafelere itibar etmemiş, o daima bilimi esas almıştır.”

Atıf Ural ayrıca şunu da söylemeden geçmiyor. “Kurucusu olduğum Kocaeli Üniversitesi’nin bugün kimlerin elinde olduğunu gördükçe, bu üniversiteye yıllarca verdiğim emeğe acıyorum” diyor.

Kocaeli halkı seni unutmadı Sayın Ural. Senin Kocaeli Üniversitesi’ne neler kazandırdığını herkes biliyor ve seni takdir ediyor. Bugünün rektörlerini yarın kimse anımsamayacak. Ancak sizi ve Baki Komsuoğlu gibi rektörleri bu halk hep şükranla anacaktır.

Tarihin her döneminde yalakalar her zaman tarihin çöplüğüne gömülmüşlerdir.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Kamil Çöpür - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler