Projede Kocaeli neden yok?

      Altınokta Körler Derneği Kocaeli Şubesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle basın açıklaması düzenledi. Dernek başkanı Pınar Çatalkaya’nın...

 

 

 

Altınokta Körler Derneği Kocaeli Şubesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle basın açıklaması düzenledi. Dernek başkanı Pınar Çatalkaya’nın yaptığı açıklamada, görme engellilerin yaşadıkları sorunlar aktarılarak, engelsiz yaşam vurgusu yapıldı. Çatalkaya, engellilere yönelik ayrımcılığın sürdüğünü söyledi.

 

SORUNLAR ÇOK

Görme engellilerin, Borçlar Yasası’yla elde ettiği, imzalarının tanık gerekmeksizin geçerli sayılması hükümlerinin bankalarda uygulanmadığını ifade eden Çatalkaya, görme engellilere verilecek Sağlık Kurulu Raporları Yönetmeliği’nin, daha fazla hak kaybına yol açmadan Dünya Sağlık Örgütü kriterlerine göre düzenlenmesini istedi.

 

EĞİTİM KONUSU

Görme engellilerin eğitimlerinin, haksız rekabet koşullarına kurban edilmeye çalışıldığını vurgulayan Çatalkaya, “Körler okulları, öğrenci bulunamadığı gerekçesiyle kapatılmaya çalışılıyor. Bu sorunun, körler sınıflarının yaygınlaştırılmasıyla ya da körler okullarının daha çok medya organlarında görme engelli çocukları olan velilere anlatılarak, işlevselliğinin artırılmasıyla çözülmesini istiyoruz” diye konuştu.

 

KOCAELİ NEDEN YOK

Gören Göz Projesi’nin ağır aksak ilerlediğini beyan eden Çatalkaya, bu konuda 17 Ağustos’ta yaşanan doğal afet sonucunda engelli oranında artış gözlenen Kocaeli’nin, projenin uygulanacağı iller arasına giremediğini söyledi. Kent Estetik Kurumu’nun, mimari düzenlemelerde engelli vatandaşları göz ardı etmemesini istediklerini dile getiren Çatalkaya, “Engelsiz bir kentin mümkün olacağını ve bunu talep etmemizin de en doğal yurttaşlık hakkımız olduğunu kamuoyuyla paylaşıyoruz” diyerek, sözlerini noktaladı.

#

11 May 2014 - 14:38 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.