Rafet Kırgız Akademi için tek formülü açıkladı!

SORULARA SAMİMİ CEVAPLAR TFF Eski Yöneticisi ve Amatör Kurul Başkanı, KASKF Eski Başkanı, Kocaelispor Kulübü Eski Sportif Direktörü Rafet Kırgız, tr...

SORULARA SAMİMİ CEVAPLAR

TFF Eski Yöneticisi ve Amatör Kurul Başkanı, KASKF Eski Başkanı, Kocaelispor Kulübü Eski Sportif Direktörü Rafet Kırgız, transfer yasağı olan kulüplerin uygulaması gereken iki metodun olduğunu belirtti. Tecrübelerini gazetemiz ile paylaşan Kırgız, Kocaelispor’un son durumunu yorumladı ve Milli takımda yaşanan futbolcu – gazeteci olayı ile ilgili de konuştu.

 

FUTBOLCU YALNIZ GELECEK, YALNIZ GİDECEK

1990’lı yılların ortalarında Kocaelispor’un alt yapısından sorumlu yöneticisiydim. O yıllarda belli çerçeveler dışında kimseyi futbolcuların ortamına almıyorduk. Futbolcu yalnız gidecek, yalnız gelecek. Bir birileri ile şakalaşacak, yeri gelecek tartışacak ama bu tartışma aile içinde sona erecek. Biz bu minvalde hareket ettik. Milli Takım içinde yaşanan son olay ne yazık ki çok can sıktı.

 

NAHOŞ BİR OLAY

Bilindiği üzere Milli futbolcu Arda Turan ve gazeteci Bilal Meşe arasında nahoş olaylar yaşanmış ve bu konu günler hatta haftalarca gündemde yer almıştı. Sayın Haluk Ulusoy döneminde böyle bir şeye asla izin verilmez, bir kere buna olanak sağlayabilecek fırsatlar yaratılmazdı. 2002’deki Dünya Kupası için Kore’de 45 gün kaldık. İnanın bana biz yöneticiler bile futbolcuların yüzünü sadece maçlarda gördük. Sadece başkanımız her hangi bir ihtiyaçları olup olmadığını bilmek için otele uğrardı.

 

KOCAELİSPOR GEÇEN YIL ÇOK BAŞARILIYDI

Kocaelispor bizim vazgeçilmezimiz, hepimizin ortak paydası. Geçen sezon lige başlarken genel olarak görüş “Ligde kalalım yeter” şeklindeydi. Bunu kimse inkâr edemez. Sezon içinde çok iyi bir ivme yakaladık. Çünkü bu ligin en iyi takımlarından birisi de bizdik. 3 yıldır aynı kadro ile mücadele eden ve sürekli hedefi olan bir takımdık. Yönetimi de hocamızı da geçen yıl ki başarılarından ötürü kutluyorum.

 

NASIL ALDIYSAK, ÖYLE GÖNDERMELİYİZ

Futbolcular gelir ve gider. Gelirken nasıl aldıysak gönderirken de o şekilde davranmalıyız. Bazı arkadaşlarımız ile yollarımız ayrıldı. Her biri değerli futbolcular ancak özellikle Sinan’ı bir kayıp olarak görüyorum. İnşallah takıma döner. Bu yıl da koşan, mücadeleci bir takım olacağız. Geçen yıldan kalan arkadaşlarımız da performanslarını sürdürür ve gençlerimizin de katkısı ile iyi bir sezon geçiririz.

 

BUNU BİLEMEZSİNİZ Kİ

Profesyonel bir kulüpte futbolcuyu 19 yaşına kadar A takıma alamazsan onu göndermek zorunda kalıyorsun. Çünkü rekabet edebileceği başka bir kulvar yok. Bilemezsiniz belki 20’sinden sonra futbolcu bir anda atağa geçer. Bu bakımdan Kocaelispor’un amatör liglerde 20’li yaşlardaki kaliteli futbolcuları bir araya getirmesi, bu grubu amatör lige sokması gerekir kanaatindeyim.

 

İKİSİ OLMAZSA, OLMAZ

Kurallar belli. Senin transfer yasağın varsa,oynatmak istediğin futbolcuyu 6 ay bünyende tutup 6 ay sonra futbolcun ile sözleşme yapabiliyorsun. Belki biraz masraflı ancak futbolcu iyiyse buna katlanmak zorundasın. Kısacası ya alt yapıdan yetiştirip üst yapıya futbolcuyu taşıyacaksın, ya da bu dediğim formülü hayata geçireceksin.

 

MÜCADELE ETMEZSENİZ OLMAZ

Grubumuzda 6-7 şehir takımı var. Neticesinde hepsi her türlü imkânlara sahip. Şimdiden ne olacağı ile ilgili yorum yapmak zor. Demin de dedim, kim geçen yıl Kocaelispor’un finale kadar çıkacağını tahmin edebilirdi? Galatasaray’ın İsveçli rakibi mesela. Galatasaray’ın ilk maçı 2-0 kaybedeceğine inanabiliyor muydunuz? Ama oldu. O yüzden maç sahada kazanılır. Çıkıp mücadele edeceksiniz ve ayakta kalacaksınız. Başka çareniz yok. Erdem ÖVÜÇ

#

22 Tem 2017 - 10:39 Kocaeli- Spor

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.