Rahvan büyüsü!..

PROTOKOL DE KATILDI Yarışları izlemek üzere Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Belediyesi Genel Koordinatörü Nihat Abiş, Gölcük Belediye...

PROTOKOL DE KATILDI

Yarışları izlemek üzere Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Belediyesi Genel Koordinatörü Nihat Abiş, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkan Vekili Mustafa Küçük Meral, Gölcük Değirmendere Rahvan Atçılar Kulübü Başkanı Osman Kalyoncu, ilçe halkı ve çevre illerden gelen vatandaşlar katıldı.

 

90 AT VE BİNİCİ YARIŞTI

Gölcük Saraylı 17 Ağustos Mezarlığı yanındaki 17 Ağustos Koşu Parkuru’nda yapılan Rahvan At Yarışları Ali Muslu Türkiye Şampiyonası’na toplam derece yapmış olan 90 at katıldı. Bu Yarışların bir ayrı özelliği de Türkiye genelinde yıl boyu yapılan Rahvan At Yarışlarında ilk 3’e girerek derece yapan koşucuların yarışmış olması. Ayrıca Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan, at sahiplerinin ve atların rahatlığı için yapılan Rahvan At Bakım ve Konaklama Tesisi de katılımcılara tam hizmet vererek yarışlara en iyi şekilde hazırlanmalarına katkı sağladı. Yarışlar Baş, Başaltı, Büyük Orta, Küçük Orta, Dörtlü Taylar, Üçlü Taylar, İthal atlar(A-B), olmak üzere 8 dalda yapıldı.

 

ELLİBEŞ AÇIKTAMA YAPTI

Rahvan At Yarışları’nı izlemeye gelen vatandaşlar ve yarışçılara hitaben bir konuşma yapan Başkan Ellibeş, “Gölcük’te Rahvan At Yarışları adı altında yılda 3 defa yarış yapılıyor. Yarışlara ilgi her geçen sene daha da artıyor. Bu anlamda Geleneksel Rahvan At Yarışları’na yurdun dört bir tarafından gelip bizleri yalnız bırakmayan tüm yarış severlere teşekkür ediyorum. Bu sene de Gölcük’te 4. Rahvan At Yarışlarını Türkiye Şampiyonası adı altında gerçekleştiriyoruz. Bu yarışta da görüyoruz ki ilgi her geçen sene artıyor. Gösterilen ilgi nedeniyle bizlerde bu heyecana ortak olmak ve destek vermek için elimizden gelen gayreti her daim göstereceğiz” dedi. Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’e ve Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci’ye şampiyona anısına plaket takdiminde bulunuldu.

 

Dereceye girenler:

BAŞATLAR

Murat Kölemenoğlu
Hüsamettin Küçükmeral
Çetin Karadağ

 

BAŞALTI ATLAR

Süleyman Avcı
Mehmet Barut
Mehmet Gürsoy

 

BÜYÜKORTA ATLAR

Hüsamettin Küçükmeral
Recep Şimşir
Serhat Enişken

 

KÜÇÜKORTA ATLAR

Erdoğan Yıldız
Adnan Burgaz
Ahmet Altın

 

4’LÜ TAYLAR

Ahmet Gökçe
Hüsamettin Küçükmeral
Hüseyin Karcıoğlu

 

3’LÜ TAYLAR

Metin Solak
Yakup Serçe
Ahmet Alan

 

İTHAL ATLAR A

Erdoğan Yıldı
Murat Kölemen
Osman Arslan

 

İTHAL ATLAR B

1.Abdurrahman Baranok

2.Şerif Ünlü

3.Ali Baranok

#

25 Eki 2016 - 10:27 Kocaeli- Spor

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.