Ramazan’da ağız ve diş sağlığı

Kocaeli’nin saygın ve başarılı diş hekimlerinden Çağdaş Büyükyılmaz, Ramazan Ayı’nda ağız ve diş sağlığının son derece önemli olduğuna dikkat çekerek...

Kocaeli’nin saygın ve başarılı diş hekimlerinden Çağdaş Büyükyılmaz, Ramazan Ayı’nda ağız ve diş sağlığının son derece önemli olduğuna dikkat çekerek konuyla ilgili önemli bilgiler verdi. Büyükyılmaz, “Ramazan Ayı’nda ağız ve diş sağlığımızı ihmal etmeyelim” dedi.
Diş hekiminize başvurun
Diş eti hassasiyeti olan hastaların Ramazan Ayı öncesinde diş hekimine başvurması gerektiğine dikkati çeken Büyükyılmaz, “Ramazan Ayı’nda uzun süreli açlık nedeniyle ortaya çıkan ağız kokusu, diş eti rahatsızlıkları ve çürük dişleri bulunan kişilerde çok daha fazla miktarda ortaya çıkar. Bu nedenle Ramazan Ayı’na girmeden önce mutlaka bir diş hekimine başvurup, dişeti problemlerini (kanama, dişeti iltihabi) ve çürük diş tedavilerini yaptırmaları önemli bir noktadır. Henüz Ramazan’ın ilk günlerindeyiz, pek bir şey de kaybetmiş değiller.”dedi.

İftar ve sahur sonrası dişler mutlaka fırçalanmalı
Ramazan Ayı içersinde günlük diş bakımlarını daha dikkatli ve özenli yapmanın önemine değinen Çağdaş Büyükyılmaz, “İftardan sonra sahura kadar gıda tüketme olasılığı diğer günlere nazaran daha fazladır. Bu yüzden iftar sonrası ve yatmadan önce dişlerin fırçalanması çok önemlidir. Kişi eğer sahura kalkıyor ise, mutlak sahur yemeğinden sonra da dişlerini fırçalamalıdır. İftar sonrası, yatmadan önce ve sahurun ardından diş fırçalanması önemlidir. Eğer dişeti sorunu var ise, yani dişeti kanaması mevcutsa mutlak suretle üzerinde yumuşak seçeneği yazılı diş fırçalarının kullanılması bu sorunu daha hızlı çözecektir. Diş eti kanaması olan kişilerin, fırçalamaya ara vermesi, sorunu azaltmayacak bilakis daha çok arttıracaktır. ” dedi.

#

24 Tem 2012 - 09:45 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.