‘Resimli Osmanlı Tarihi’ izleyiciyle buluştu

Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (KSMMMO) Tiyatro grubunun ücretsiz olarak düzenlediği ‘Resimli Osmanlı Tarihi’ adlı oyun seyirciler t...

Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (KSMMMO) Tiyatro grubunun ücretsiz olarak düzenlediği ‘Resimli Osmanlı Tarihi’ adlı oyun seyirciler tarafından tam not aldı. SMMMO Başkanı Fikret Gökmen’in ev sahipliğinde gerçekleşen oyuna KYÖD Başkanı Mehmet Toker ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Seyircilerin kahkahaları ile oynanan müzikli komedi türündeki oyun tiyatro severler tarafından büyük beğeni topladı.

 

KULÜBÜMÜZ ÇOK ÖZVERİLİ ÇALIŞTI

Ücretsiz olarak oynanan oyun hakkında konuşan Gökmen, “4 yıldır oda olarak sanat alanında çalışmalar yapıyoruz. Tiyatro grubumuzun 2’nci yılında 2’nci oyunu Resimli Osmanlı Tarihi’ni bugün seyirciyle buluşturduk. Tiyatro kulübümüz çok özverili çalıştı. Bir oyun oluşturmak kolay değildir. Yönetim olarak sanata çok önem veriyoruz. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

 

“DÜN BUGÜNÜ YARATIR DA BUGÜN”

Oyunun konusu ise kısaca şöyle; “Oyunun başkişisi Vakıf, iyi niyetli, duygusal ama siyasetin çarklarının nasıl işlediğini bilmeyen bu yüzden de sürekli düş kırıklığına uğrayan ve tarihin gidişatını değiştirmek gibi olmayacak bir hayale kapılan biridir. 26 Mayıs 1960’ta sızarak uykuya dalan Vakıf, düşünde 26 Mayıs 1876’a gider. Uyandığında ise 27 Mayıs 1960devrimi olmuş ama Vakıf 100 yıl öncesinde kalmıştır. Özakman, bu oyununda toplumumuzda yer alan Anayasa’ları, aileyi, kadın erkek ilişkilerini ve üç padişah (Abdülaziz, 5’inci Murat, Abdülhamit) dönemini işlemiştir. Osmanlıdan Cumhuriyete, toplumumuzun siyasal serüveni eleştirel, ironik ve keyifli bir şekilde komedyaya taşınmıştır. “Dün bugünü yaratır da bugün!” diyerek başlayan oyunda Turgut Özakman, yüzyıllık anayasa maceramıza ince bir atıflarda bulunmuştur.

 

OYUNCU KADROSU

Turgut Özakman’ın yazdığı Sevinç Yılmaz’ın yönettiği ve Yönetmen Yardımcılığını Hakan Yılmaz’ın üstlendiği ‘Resimli Osmanlı Tarihi’ isimli tiyatroda; Ayşe Varol, Dilşat Uray, Davut Kamış, Ertan Büyükarman, Handan Akcan, Hakan Yılmaz, Mustafa Taşkın, Merve Ezberci, Mesut Ateş, Nurdan Albayrak, Özlem Ateş, Seda Ezberci, Sevgi Selamet ve Sevinç Yılmaz oynadı. Selin BECER

oyun-(20).jpg

katilim-(3)-006.jpg

#

24 May 2017 - 10:05 Kocaeli- Kültür-Sanat

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.