Rize Kavurması da Artık ETÇİ BEYLER’de

Köseköy Ankara Caddesi üzerinde 500 m2 alanda aynı anda 300 kişiye hizmet verebilen  Etçi Beyler Restoran’da yenilikler bitmiyor. Özellikle Döner ve İ...

Köseköy Ankara Caddesi üzerinde 500 m2 alanda aynı anda 300 kişiye hizmet verebilen  Etçi Beyler Restoran’da yenilikler bitmiyor. Özellikle Döner ve İskender Kebabıyla tartışmasız lider bir mekan olan Etçi Beyler Restoran’da gerçek Rize Kavurması da müşterilerinden tam not aldı.

 

RİZE KAVURMASINA YOĞUN TALEP VAR

Yeni ürünleri olan Rize kavurması hakkında bilgiler veren işletme sahibi Tufan Ubay, şunları söyledi: ‘’ Geleneksel bir tadı olan Rize kavurması özellikle Rize'de yapılan tadına münhasır bir kavurmadır.  Ancak bizler bu tadı Kocaeli halkının beğenisine sunmak istedik ve beklentilerimizin üzerinde bir taleple karşılaştık.

 

YİYEN BIRAKAMIYOR

Oldukça ünlü olan Rize kavurmasını özel bakır kaplarda yapıyoruz.  Bakır kazanların içerisinde yapılan Rize kavurmasının pişmesi de çok önemli bir unsur taşımaktadır. Özellikle etin kemiksiz ve çok yağlı olmaması gerekmektedir. Öncelikle iç yağı kazanın alt kısmına ve üstüne küp şeker şeklinde etler doğranır.  Belirli aralıklarla su ilave edilerek pişirilir. Kavurma pişmeye yakın tuz ilave edilir. Rize kavurmasında suyun ölçüsü etlerin üzerini kapatacak şekilde olur. Daha sonra harlı ateş üzerinde kavurmaya ve pişmeye bırakılır.  15 dakika arayla karıştırılır ve son olarak ateşin harı düşürülür ve yavaşça pişmesi sağlanır. Kavurmanın içine tuz haricinde baharat atılmaz, etin kendi lezzetiyle sunumu yapılır. Tadını alan müşterilerimizin bir daha bırakamayacağı bir lezzete sahip olan Rize kavurmasını herkesi denemeye davet ediyorum.’’dedi.

 

ADRES-İLETİŞİM

Güler yüzlü ve mesleğinin erbabı çalışanlarının değer kattığı Etçi Beylere Restoran’da kavurma ziyafeti çekmeniz için işte adres ve telefonu: İstasyon Mahallesi Ankara Caddesi No:89 – Köseköy / Kartepe – Kocaeli 0262 373 40 50 – 0 536 070 58 58

etci-beyler-restoran.jpg

img_1684.jpg

#

31 Tem 2017 - 11:45 Kocaeli- Ekonomi

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

erol demirbek - köfteci yusuf ta kavurma işine girecekmiş ....... ŞAKA ŞAKA :)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 31 Temmuz 11:45