Rol modelin kim?

“Rol model” yabancı dilden dilimize giren bir kavram.

Bir insanın kendisi için “örnek insan” saydığı ve “onun gibi olmak” istediği kişi, anlamını içeriyor.

Çocukluğumuzdan itibaren, her birimizi etkileyen kişi ya da kişiler vardır. Okul ve meslek seçiminde, yaşam tarzında o kişi ya da kişileri örnek alırız.

Rol model seçiminde, ailemizden aldığımız eğitim ve kültürün, yaşam çevremizin, ekonomik ve sosyal koşullarımızın etkileri vardır.

Ekonomik açıdan yoksul ve eğitim düzeyi geri bir ailede ve aynı koşulları yaşayan insanların olduğu bir mahalle çevresinde yaşayan bir kişinin “rol model” seçimi ile üst gelir grubuna mensup, aile ve yaşam çevresi farklı bir kişinin “rol model” seçimi farklı olacaktır.

Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar’la ilgili bir belgesel hazırlayan gazeteci Nebil Özgentürk, İstanbul’daki “Kristal Elma Festivali’ne” katılan Sancar’a; “İçinizde ukte kalmış, bunu da yapamadım dediğiniz bir şey var mı?” sorusunu yönelttiğinde, hocanın verdiği yanıt ilginçtir; “Nobel’i de, bütün bilimsel başarılarımı, her şeyimi Türkiye’de barış için verirdim. Hep düşünmüşümdür; ben memleketime nasıl barış getirebilirim? Maalesef bulamadım. Eğer bulsam, bilimi, her şeyi bırakıp Türkiye’ye gelir yapardım.”

Prof. Aziz Sancar, “Rol modeliniz kimdir?” diye sorulduğunda ise, arkasındaki Atatürk fotoğrafını işaretleyerek; “Modelimi arkada görüyorsunuz” diye yanıt veriyor…

Aziz Sancar, Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Yurtta barış, dünyada barış” idealini benimsemiş!..

Oysa bu ideal, emperyalizmin amaç ve yöntemlerine aykırıdır!

Çünkü, emperyalist emeller barış üzerinde değil, “SAVAŞ ve TERÖR” üzerinde gerçekleşir!

Savaş ve terör olursa silah tekelleri kazanır! Savaş ve terörle ülkeler parçalanır! Savaş ve terörle petrol ve yer altı servetleri ele geçirilir!

Emperyalizm, bu kirli amaçlarına ulaşmak için “etnik, dinsel ve mezhepsel farklılıkları kullanır!”

“Halklara özgürlük” vaat eder!

Din adamı kılığındaki işbirlikçileri ile “mezhepsel farklılıkları” kışkırtır! Özellikle de Müslüman’ı Müslüman’a boğdurur!

BARIŞ, emperyalizmin çıkarlarına uymaz!

Yoksul, eğitimsiz, yaşamda mutlu olmayan ve tek güvenceleri “YARADAN” ve “Öteki dünyanın cenneti” olan insanları, “din bezirganları” ile kandırır! İslamiyet’in rehberi olan Kur’an’ı anlamalarını istemez! “Benim dinim, Allah’ın yarattığı canlıyı yok etmeyi emretmez” bilincine ulaşmasını istemez!

Bu yüzden, terörün ilk kurbanları “sözde cihat” yaptığını, inancı uğruna “canlı bomba” olursa cennete gideceğini sanan bilgisiz, cahil kesim olur! Onlar, kendilerini bu yalanlarla kandıran “emperyalist maşalarını” rol model sanırlar!.. Ve, şairin dediği gibi;

“Yalanlarla besliyorlar sizi! / halbuki açsınız/ etle, ekmekle beslenmeye muhtaçsınız/ve beyaz bir sofrada bir kere bile yemek yemeden doyasıya/ göçüp gidersiniz, her dalı yemiş dolu bu dünyadan!...

İnsanlarım;

 rol modellerinizi emperyalist uşağı “Şeytanlardan” seçmeyin!...

Savaş ve terör insanlığın düşmanı, barış ise insanlığın dostudur!

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mustafa Küpçü - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler