Romanlara kişisel gelişim eğitimi veriliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı AB Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü ve Roman Federasyonu tarafından hazı...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı AB Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü ve Roman Federasyonu tarafından hazırlanan ‘‘Kocaeli’nde Roman Çocuklarının Eğitim Hayatına Entegrasyonu’’ projesi kapsamında Kocaeli Fuarı içerisinde yer alan Sivil Toplum Merkezi (STM)’nde Roman derneği yöneticilerine kişisel gelişim, Demokrasi ve İnsan Hakları eğitimi veriliyor. 2 haftalık eğitimin sonunda dernek yöneticileri sertifika alacak.

 

ÖNCE DERNEK YÖNETİCİLERİNE EĞİTİM

STM’de kişisel gelişim uzmanlarından eğitim alan Roman dernek yöneticileri ve dernek üyeleri, öncelikle kendi kişisel gelişimlerini sağlayarak ardından Roman vatandaşlara bilgi paylaşımında bulunacak.  Roman Sivil Toplum Örgütlerinin yönetici ve üyelerinin bu projeyle kapasitelerinin arttığını dile getiren Kocaeli Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, aldıkları eğitimin kendileri için çok faydalı ve yararlı olduğunu ifade etti. Roman derneği yönetici ve üyelerinin eğitimlerinin ardından Mehmet Sinan Dereli Ortaokulu’nda ailelere, idarecilere ve çocuklara eğitim verilecek.

 

AMAÇ DEMOKRATİK BİR OKUL KÜLTÜRÜ OLUŞTURMAK

Proje kapsamında Mehmet Sinan Dereli Ortaokulu’nda ailelere, idarecilere ve çocuklara verilecek eğitimlerde hukukçular, yaşam koçları, akademisyenler, Roman ve Roman olmayan katılımcılara bir dizi eğitim verilecek. Demokratik bir okul kültürünün oluşturulmasını ve Roman çocuklarının eğitim hayatından uzaklaşmamasını amaçlayan projenin sonunda uluslararası bir de çalıştay organize edilecek. Türkiye genelinde 300 başvuru içerisinden seçilen 20 proje arasında yer alan ‘Kocaeli’nde Roman Çocuklarının Eğitim Hayatına Entegrasyonu’ projesinin ortakları Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Mehmet Sinan Dereli Ortaokulu ve Macaristan Roman Hakları Merkezi.

#

26 Eyl 2014 - 15:51 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.