Ruhi Karaalp görevini bıraktı

Abhazya kökenli başarılı iş adamlarından olan ve adından sıkça söz ettiren Ruhi Karaalp, Abhazya - Türkiye Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Temsilciliği...

Abhazya kökenli başarılı iş adamlarından olan ve adından sıkça söz ettiren Ruhi Karaalp, Abhazya - Türkiye Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Temsilciliği (ATTEİT) görevini bıraktığını açıkladı. Karaalp, kendilerine verilen bir yıllık sürenin dolduğunu, bundan sonra göreve gelecek olanlara ellerinden gelen desteği vereceklerini kaydetti. Karaalp yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

''ATTEİT’in görev süresi doldu. Bize 1 yıllık süre verilmişti. Biz bu 1 yıllık süreyi en iyi şekilde geçirmeye çalıştık. Tabi insanlar yaptıklarıyla değil yapmadıklarıyla daha çok anılır. Abhazya çok güzel ve özel bir ülke. Abhazya bu özelliğini kaybetmemesi gerekir. İnsanların sevecenliğini ve asil duruşunu kaybetmemesi gerekir. Bunlar tek başına yeterli şeyler değil. Ticari alanların planlanması gerekir. Rusya ve Türkiye ile büyük bir ticaret yapılabilir. Bununla ilgili yapılması gereken çok şeyler var. ATTEİT olarak bizim görev süremiz doldu. Muhakkak Abhazya daha yetenekli insanları göreve getirecektir. İnar Gitsba’ya biz Abhazya’nın görevlendireceği insanları destekleyeceğimizi bildirdik. Biz toplumumuza destek olmaya çalışacağız. Başkalarının da bu görevi yapması için şans vermeliyiz. Hem ailem adına hem grubum adına toplumumuza ve devletimize teşekkür ediyorum. Ben tek başıma değildim. Büyük bir ekibimiz vardı. Hem gerek Ankara’da hem de diğer şehirlerde Abhazya’nın adını duyurmaya çalıştık. Şuan için bize bir görevlendirme gelmiş değil. Dışişleri Bakanlığı’ndan da bize bir teşekkür mektubu geldi. Yakın zamanda Abhazya’ya gideceğiz. Süremizi fazlasıyla doldurduğumuzu düşünüyorum. Bundan sonra göreve gelecek olan arkadaşımıza da elimizden gelen desteği vereceğiz.''

#

17 Oca 2017 - 14:04 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.