Sabri dedenin ‘açlık’ feryadı

  Kandıra’nın Karaağaç Köyü’nde ikamet eden 86 yaşındaki Sabri Kırdar, yetkililerden yardım bekliyor. Hiçbir sosyal güvencesi olmayan ve yalnız yaşaya...

 

Kandıra’nın Karaağaç Köyü’nde ikamet eden 86 yaşındaki Sabri Kırdar, yetkililerden yardım bekliyor. Hiçbir sosyal güvencesi olmayan ve yalnız yaşayan Sabri dede, çalışacak gücü olmadığını ve devletten yardım beklediğini söyledi.

 

“KAÇ GÜNDÜR AÇIM”

3 aylık olarak 98 lira yaşlılık maaşı aldığını belirten Sabri Kırdar, yetkililerden yardım beklediğini vurguladı. Yeri geldiğinde günlerce bir şey yiyemediğini dile getiren Kırdar, “Çalışmaya gücüm olsa genç olsam çalışır paramı kazanırım, yardım için kapı kapı dolaşmam. Ama gücüm yok. Devletimizden yardım bekliyorum” dedi.

 

VALİLİK ELİ BOŞ GÖNDERDİ

Geçtiğimiz günlerde Kocaeli Valiliği’ne giderek yardım istediğini belirten Sabri Kırdar, “Bana yarın gel dediler. Ertesi gün gittiğimde ise bizde sana vermeye bir şey yok deyip gönderdiler” ifadelerini kullandı.

 

14 ÇOCUĞU VAR AMA…

3 ayrı eşinden 14 çocuğu olduğunu vurgulayan Sabri Kırdar, “Onlar da kendilerini zar zor idare ediyorlar. 3 çocuğum da geçen gün işten çıkarılmış” dedi. Ömrünü ülkesine adadığını ifade den Sabri Kırdar, “Devletimiz bana bakmalı. Ben ömrümü bu devlete verdim. Şu an bile 7 torunum askerde vatanı milleti koruyor. Devletimiz bana yardım etsin” dedi.

 

BAŞBAKAN’A YAZI

Normalde devletin yardıma muhtaç vatandaşları bulup, yardım etmesi gerektiğini dile getiren Kırdar, “Ben yardım istememe rağmen yardım etmiyorlar. Önümüzdeki günlerde Başbakan’ımıza mektup yazacağım ve Kandıra ile İzmit bana bakmıyor diyeceğim. Ondan da yardım isteyeceğim” ifadelerini kullandı. 

#

05 May 2014 - 17:01 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

necmi tanyolaç - sen bu devlete ne kadar verdin bey amca sen suriyeden gelmiş olsan sanada devlet bakardı sende git düşkunler yurdunda kal bey amca huzur içinde yaşasın orda

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Mayıs 17:01