Sabrımız bitti, artık konuşulmaz yapılır

Ramazan'da gelen şehit haberleri Tür-kiye'nin yüreğini dağlıyor. Teröristler dün Hakkari'nin Çukurca ilçesinde karayoluna döşedikleri mayınları askerî...

Ramazan'da gelen şehit haberleri Tür-kiye'nin yüreğini dağlıyor. Teröristler dün Hakkari'nin Çukurca ilçesinde karayoluna döşedikleri mayınları askerî birliğin geçişi sırasında patlattı.

Şehit haberleri Ramazan'da Türkiye'nin yüreğini dağlıyor. Teröristler dün Hakkari Çukurca'da karayoluna döşedikleri mayınları askerî birliğin geçişi sırasında patlattı. Binbaşı Yavuz Başayar'la birlikte 11 askerimiz şehit düştü. Aynı gün yaşanan yeni patlamada da bir korucu hayatını kaybetti. Alınan bilgilere göre, sahurdan sonra yanları açık, üstü çadırla kaplı araçlarla yola çıkan askerler, önce silahlı saldırıya uğradı. Yardım için yola çıkan 4 araçlık konvoy, helikopterlerin bile girmekte zorlandığı mevkide pusuya düşürüldü. Yolu adeta patlayıcılarla donatan teröristler art arda mayınları patlattı. Kayalıklardan da roket atıldı. Yarım ton patlayıcı kullanıldığı ve infilak ettirmek için 3 kilometre kablo döşendiği belirlendi. Saldırıya devletin zirvesinden sert tepki geldi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ramazan'da pusu kurup saldıran terör örgütünün bölgedeki insanların devletine bağlılığını zedelemeye çalıştığını vurguladı. Başbakan Tayyip Erdoğan da Ramazan'la ilgili sabrımız bitmiştir. Bundan sonrası konuşulmaz, yapılır. dedi.

Teröristi halktan ayırıp devletin gücünü göstereceğiz
Hakkâri'de yürekleri yakan terör saldırısına devletin zirvesi sert tepki gösterdi. İstanbul'dan Ankara'ya gelişinde Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terör örgütünün özellikle Ramazan ayı içinde eylemlerini bu tip provokasyonlar ve pusu kurma şeklinde yaptığına dikkat çekti. Gül, Şunu herkesin bilmesi gerekir ki devletin gücü üstünde güç yoktur. Kim Türk devletini silahla, terörle, şiddetle herhangi bir şekilde hizaya getireceğini düşünüyorsa, büyük bir yanılgı içine girer. Ve bunun maliyeti de çok büyük olur. dedi. Devletin şefkatini halka gösterdiğinin altını çizen Gül, Teröristler kesinlikle halkımızdan ayrı tutulup, onlara karşı devletin gücünün, her kesimin gücünün üstünde olduğunu daima gösterebilecek durumdayız. Bunu da herkes görecektir. diye konuştu.

Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) bugün yarın toplanacağı hatırlatılarak, toplantı öncesinde zirve yapılması ihtimalinin sorulması üzerine de öncelikle bütün şehitlere Allah'tan rahmet dilediğini ifade etti. Terörist saldırılarda artış olacağı yönünde istihbarat bilgileri verildiğini belirten Gül, buna göre de tedbirler alındığını, yeni düzenlemeler ve yeni hazırlıklar yapıldığını söyledi. MGK'nın en önemli konusunun her zaman terörle mücadele olduğunu anlatarak, Hükümetin, Silahlı Kuvvetler'imizin bununla ilgili çalışmaları vardır. Bütün bunlar yarın tartışılacaktır, görüşülecektir. ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı, Hükümet, yeni dönem için Ramazan sonrasına işaret etti. Neden bekliyor gibi eleştiriler var? sorusuna da, Herhalde yanlış anlaşılıyor. Böyle bir bekleme falan söz konusu değildir. cevabını verdi. Gül, şöyle devam etti: Terörün ne olduğu, Ramazan ayında bile pusu kurularak, kalleşçe saldırılar düzenlediği konusunda bütün halkımızın, özellikle de Kürt vatandaşlarımızın dikkatini çekmek için söylenmiştir bütün bunlar. Yoksa terörle mücadelede en ufak bir zafiyet söz konusu olmaz. Bunun gecesi, gündüzü, bayramı söz konusu olmaz. Daima, her zaman teyakkuzda olur güvenlik güçlerimiz ve gereğini her zaman yapar.

Abdullah Gül, terör örgütünün demokrasiden, Türkiye'nin gelişmesinden, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin zenginleşmesinden, oradaki insanların devletine, milletine bağlılığından korktuğuna da işaret etti. Son olayların bunu provoke etmekle halkın devletine, milletine olan bağlılığını zedelemekle ilgili olduğunu dile getirdi. Ardından, Bütün bunlara karşı devletimiz, bütün güvenlik güçlerimiz müteyakkızdır, gecesi gündüzü söz konusu değildir. Devletin gücü üstünde herhangi bir gücün olmadığını bütün herkes, içeride dışarıda dünya alem bilmesi gerekir. Şehitlerimize bir kez daha rahmet diliyorum. şeklinde konuştu.

Erdoğan: Artık söz bitti, uygulama zamanı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde gerçekleşen terörist saldırıyla ilgili, Ramazan'la ilgili sabrımız bitmiştir. Sözün bittiği yerdeyiz. dedi. Terör olaylarıyla ilgili bütün açıklamaları yaptıklarını, bu açıklamalara rağmen yaşananların ortada olduğunu söyleyen Erdoğan, Artık bundan sonrası konuşulmaz, sadece uygulanır. Bu konuda söyleyeceğimiz budur. ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü İcra Komitesi Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada sözlerine Hakkâri'deki saldırıyı lanetleyerek başladı. Şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Erdoğan, Tüm ailelere sabır dilerken, milletimin tekrar başı sağ olsun diyorum. Tabii biz bu mana dolu Ramazan ayı içinde özellikle sabırla devam ettiğimiz bir süreci, bu yaşanan olaylarla, bu mübarek ayda gölgelenmesini istemezdik ama ne yazık ki terör böyle acımasız, dini, milleti, ırkı, vatanı olmayan bir olay, bir fenomen. diye konuştu.

#

18 Ağu 2011 - 09:09 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.