Sağlıklı kadın, sağlıklı gelecektir

KASAUM tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle düzenlenen “Sağlıklı Kadın Sağlıklı Gelecektir” paneli Tıp Fakültesi Morfoloji Binası’nda yapıl...

KASAUM tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle düzenlenen “Sağlıklı Kadın Sağlıklı Gelecektir” paneli Tıp Fakültesi Morfoloji Binası’nda yapıldı

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (KASAUM) tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle düzenlenen “Sağlıklı Kadın Sağlıklı Gelecektir” paneli Tıp Fakültesi Morfoloji Binası’nda gerçekleştirildi. Kocaeli Valisi Ercan Topaca’nın eşi Sevim Topaca’nın teşrifleri ile gerçekleştirilen panele Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Hatun, dekan yardımcıları Prof. Dr. Füsun Yıldız ile Prof. Dr. İlhan Tarkun, KASAUM Müdürü Prof. Dr. Münevver Tekcan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

SİGARANIN ZARARLARI
Sağlıklı bir nesil yetiştirebilmek için, kadının da sağlıklı olması gerektiği, bu yüzden de en başta sigaradan uzak durmasının vurgulandığı panelde Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Füsun Yıldız, “Kadın ve Sigara” üzerine bir sunum yaptı. Kadınların sigara konusunda risk altında olduğunu belirten Prof. Dr. Yıldız, “Kadın annedir, rol modeldir, sigara içme ve bağımlılık potansiyeli farklıdır ve en önemlisi kadınlar sigarayı daha zor bırakır” dedi. “Bebek ve Sigara” konusunda bir sunum yapan Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları AD Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayla Günlemez ise, “Hamileyken, emzirirken ve çocuğun yanında içilen her sigara onun gelişimini de etkiliyor. Sorunlu nesillerin yetişmesine neden oluyor” dedi.

#

11 Mar 2013 - 09:41 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.