Sağlıklı yaşam için yürümek şart

Kocaeli Büyük Büyükşehir Belediyesi sağlıklı yaşam yürüyüşlerinin kalıcı hale gelmesi için başlattığı çalışmaları sürdürüyor. Kent genelinde yapılan t...

Kocaeli Büyük Büyükşehir Belediyesi sağlıklı yaşam yürüyüşlerinin kalıcı hale gelmesi için başlattığı çalışmaları sürdürüyor. Kent genelinde yapılan trekking parkurları ve yürüyüş yolları ile sağlıklı bir yaşam için yürüyüş alanları hazırlayan Büyükşehir, obezite, diyabet, kas ve kemik hastalıklarının önüne geçmek istiyor.

SAĞLIKLI YAŞAM YÜRÜYÜŞLERİ
Bu kapsamda Antikkapı Restoran’da ‘İlçelerde Sağlıklı Yaşam Yürüyüşlerinin Etkin Hale Girilmesi Sporun Hayatımızdaki Yeri ve Önemi’ konulu bir toplantı gerçekleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol’ün başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İl Gençlik Ve Spor Müdürü Muzaffer Çintimar, Körfez Belediye Başkan Yardımcısı Musa Yüksel, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Nilay Ayran, Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Bülbül, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Özer ile Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin şube müdürleri katıldı.

OBEZİTE EN ÖNEMLİ SORUNLARDAN BİRİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol, obezitenin son dönemde insanlığın en önemli sorunlarından biri haline geldiğini söyleyerek, Kocaeli’de bu sorunun yaşanmaması için sağlıklı yaşam yürüyüşlerini başlattıklarını söyledi. 2015 yılına gelindiğinde dünya genelinde 700 milyon obezin olacağını söyleyen Tol, obeziteye karşı mücadele en etkili yolun yürüyüşler, egzersizler ve ev dışı aktiviteler olduğunu belirtti.

YÜRÜYÜŞLER DAHA ETKİN HALE GETİRİLMELİ
Belediyelerin halk sağlığından da sorumlu olduğunu söyleyen Tol, yürüyüşlerin hareket sistemini, kalp damar sistemini, vücudun şeklini ve psikolojiyi olumlu yönde etkilediğini vurguladı. Yürüyüşlerin daha etkin hale getirilmesinin gerektiğini belirten Tol, yapılan yürüyüşlerde yeni dostlukların, arkadaşlıkların kurulduğunu da sözlerine ekledi. Toplantıya katılan diğer katılımcılar da görüşlerini aktarırken yapılan sunumla obezite başta olmak üzere diğer hastalıklar ada dikkat çekildi.

#

16 Nis 2012 - 10:43 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.