Şakoğlu’ndan Tanta’ya dost desteği

Tanta’ya özellikle yakın çevresinden ilgi alaka var. Örneğin Demokrat Partili kimliği ile bilinen Cem Şakoğlu, bu düşüncesinden ödün vermeden, Hakan...

Tanta’ya özellikle yakın çevresinden ilgi alaka var. Örneğin Demokrat Partili kimliği ile bilinen Cem Şakoğlu, bu düşüncesinden ödün vermeden, Hakan Tanta ile ilgili övgü dolu sözlerini sosyal paylaşım sitesinden yayınladı.


İşte Şakoğlu’nun Hakan Tanta mesajı:

“Ben Demokrat Partiliyim. Bunu söylemekten de hep onur ve gurur duydum. Hayatımı da kendime göre hep haddimi bilerek yaşamaya çalıştım. Kimsenin etlisi sütlüsü, aldısı verdisi ilgimi çekmedi. Hep ve herkes iyi olsun istedim ve hala da aynı fikirlerin sahibiyim. Yüce Allah bu huyu almasın bizden İnşallah.

Kamuoyunda bir kaç günden bu yana gündemde olan Sevgili Hakan Tanta ve Cumhuriyet Halk Partisi ile ilgili bir kaç şey yazmak istedim. Çok iyi ve can dostumdur Sevgili Hakan Tanta. Ne bu yazıyı yazacağımdan haberi var, ne de yazacaklarımdan. Bilir elbet gönülden destekçisi olduğumu. Bunun için haber vermeye hacet yok. Öncelikle inanılmaz pozitif bir insandır Hakan Tanta. Bu devirde çok az bulunan 40 kat elle barışık cinstendir. Yaydığı elektrik ile insanları etrafına bu kadar çabuk toplamayı başarabilen bu kentteki ender kişilerdendir. Lafını yemez, söyleyeceğini esirgemez, doğrusundan vazgeçmez, yalpalamaz, deniz ve yelken hakkında bir dolu bilgi ve beceriye sahiptir ama öyle her rüzgara yelken açmaz. Hadi denildiğinde görevden kaçmaz. Neşelidir. Bizim milletimiz takmaya kalktı mı kafaya bir kulp bulmak için neşesini takar diline. Eğlencelidir, eğlenmeyi de sever, eğlendirmeyi de. Yani aslına bakarsanız pek de öyle CHP'nin epey süredir alışık olduğu tarzda bir yapıya sahip değildir. Vizyonu bencillikten yana değildir. Onun içinde adamcı değildir. Borazan çalmaz. Kolay kolay kimseye hayır diyemez belki ama öyle eyvallahı da olmaz. Bırakın makamını, mevkisini, sade suya çorba, sıradan bir vatandaş Hakan Tanta bile gecenin istediğiniz saatinde ihtiyacınız varsa sorgusuz yanınıza gelir.

Bu yazı bir Hakan Tanta belgeseli değil bilesiniz. Niye yazıyorum bunları? Çünkü yine bana sorarsanız, ki sormaya da bilirsiniz, Cumhuriyet Halk Partisi çok ama çok uzun yıllardan bu yana ilk defa bu denli doğru bir karar almıştır. İlk defa bütün eksik yanlarını giderebilecek doğru bir adayı ortaya atmıştır. Girişken, kamuoyunu ve halkı bilen, dediğim dedik, çaldığım düdük, ya da ya benimsin, ya toprağın mantığını gütmeyecek birleştirici ve doğru bir adamı seçmiştir. CHP yıllardan bu yana ilk kez bir seçim hüsranının arkasından doğru bir hamle yapmıştır. Bu doğru hamlenin semeresini de göreceksiniz ki alacaktır.

Dostum Hakan Tanta, ben seni seviyorum adam. Dedim ya ben Demokrat Partiliyim ancak doğrunun peşinden koşmak her insanın düsturu olmalı düşüncem dahilinde senin için elimden gelen her şeyi yapmaya hazır olduğumu söylemek isterim. Şimdi seni daha zor günler bekliyor. Biliyorum sen mücadeleden yılmazsın, ama şunu bil ki senin yapını kaldırabilecek bir sistem kurmalısın. Aslında bu sistem CHP'nin de kentteki yapısını kurtaracak bir sistemdir. Evet, seni yürekten destekliyor ve sana sonuna kadar inanıyorum, ama şayet delegeleriniz teveccüh gösterip seni seçtikleri takdirde, görevini layık olduğu şekilde yerine getiremezsen işte o zaman yine bu satırlardan tam tersini yazacağımı da bilirsin.

İlk kez kıskandım CHP'yi ve uzun süredir ilk kez bir umut ışığı hissettim. Yolun açık olsun can arkadaşım. Bu kent senden hizmet bekliyor. Ben de bekliyorum bil.”

#

21 Kas 2015 - 15:42 Kocaeli- Yaşam

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.