Sanayi kentinde kapasite kullanım oranı arttı

Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, her ay düzenli olarak yaptıkları araştırmaya göre, Kocaeli'deki sanayi kuruluşlarının kapasite kullanım oranını...

Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, her ay düzenli olarak yaptıkları araştırmaya göre, Kocaeli'deki sanayi kuruluşlarının kapasite kullanım oranının temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre 2,2 puanlık artışla yüzde 71 düzeyinde gerçekleştiğini kaydetti. Kentteki otomotiv, makine, metal, plastik ve kauçuk sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların kapasite kullanımlarının ortalamanın üzerinde gerçekleştiğini vurgulayan Zeytinoğlu, "Yaptığımız araştırmada, firmalarımızın yüzde 26'sı ağustos ayında alınan iç piyasa sipariş miktarının arttığını, yüzde 51'i bu miktarın değişmediğini ve yüzde 23'ü azalacağını belirtmiştir. Benzer şekilde ihracat yapan firmalarımızın ise yüzde 20'si dış piyasa siparişlerinin arttığını, yüzde 63'ü sipariş miktarında bir değişme olmadığını, yüzde 17'si ise azaldığı bilgisini paylaşmıştır." ifadelerini kullandı. Türkiye imalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranının da temmuzda geçen yılın aynı ayına göre 0,9 puan artarak 78,7'ye çıktığını aktaran Zeytinoğlu, "Kapasitelerdeki artışın daha da üst seviyelere çıkmasını umuyoruz ve bu artışın hem sanayi üretimine hem de büyüme oranlarına olumlu katkı sağlayacağını düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

#

26 Tem 2017 - 09:33 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.