Sanayide kapasite kullanımı yükseldi

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu yaptığı yazılı açıklama ile ilimizin sanayi kapasite kullanım oranını açıkladı. Buna göre Kocaeli’...

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu yaptığı yazılı açıklama ile ilimizin sanayi kapasite kullanım oranını açıkladı. Buna göre Kocaeli’nin kapasite kullanımının ekim ayında yüzde 70 olarak gerçekleştiğini dile getiren Başkan Zeytinoğlu, “Kapasite oranı geçen yılın aynı dönemine göre 0,6 puan düşerken, bir önceki aya göre 0,4 puan arttı” dedi.

 

ORTALAMANIN ÜZERİNDE

Kocaeli’deki firmaların yüzde 55,5’unun kapasitelerinin bir önceki aya göre arttığını bildirdiğini ifade eden Zeytinoğlu, “Kocaeli genelinde, makine, otomotiv, plastik ve kauçuk sektörlerinde kapasitelerin ortalamanın üzerinde gerçekleşti. Bunda otomotiv sektör yoğunluğu ve kış aylarının başlamasıyla kış lastiği talebindeki artışın etkisi oldu” diye konuştu.

 

BEKLENTİLERİ AÇIKLADI

Firmaların iç ve dış piyasadaki gelecek dönem beklentilerini de açıklayan Zeytinoğlu, şöyle konuştu: “Kocaeli genelinde sanayi kuruluşlarına yönelik yaptığımız araştırmada, firmalarımızın yüzde 19’u, kasım ayında alınan iç piyasa sipariş miktarının artacağını, yüzde 57’si ise bu miktarın değişmeyeceğini ve yüzde 24’ü azalacağını bekliyor. Benzer şekilde ihracat yapan firmalarımızın ise yüzde 15’i dış piyasa siparişlerinin artacağını, yüzde 64’ü sipariş miktarında bir değişme olmayacağını ifade etmişlerdir.”

#

26 Eki 2016 - 16:19 Kocaeli- Ekonomi

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.