Şanlıurfa'da patlama: Çok sayıda ölü ve yaralı var!

Kobani'nin yeniden inşa çalışmalarına katılmak üzere İstanbul'dan Urfa'nın Suruç ilçesine gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi...

Şanlıurfa'da patlama: Çok sayıda ölü ve yaralı var!
Şanlıurfa'da patlama: Çok sayıda ölü ve yaralı var!
Haber albümü için resme tıklayın

Kobani'nin yeniden inşa çalışmalarına katılmak üzere İstanbul'dan Urfa'nın Suruç ilçesine gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 300 gencin konakladığı Amara Kültür Merkezi'nde 11.45 sıralarında patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre 32 kişinin hayatını kaybettiği, 100'ün üzerinde kişinin de yaralandığı bildirildi. Yaralılar arasında durumu ağır olanlar da var.

 

KOÜ’LÜ GENÇLER SURUÇ’TA YARALANDI

Şanlıurfa Suruç’ta meydana gelen patlamada Kocaelili 3 kişi yaralandı. İlimizden 10 kişinin Kobani’ye gitmek üzere yola çıktığı, 3 kişinin patlamadan önce bölgeye geçtiği ve diğer 4 kişiye de ulaşıldığı öğrenildi.

Kobani’ye geçmek için dün İstanbul’dan Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine giden Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyesi 300 gencin konakladığı Amara Kültür Merkezi’ne bombalı saldırı düzenlendi.

 

3 KİŞİDEN HABER YOK

Suruç’a giden 300 kişinin arasında Kocaeli’den de 10 kişinin olduğu belirtildi. Saldırıdan önce 3 kişinin Kobani’ye geçtiği, Suruç’ta kalan 4 kişiye de ulaşıldığı bilgisine ulaşılırken, ancak diğer 3 kişiden haber alınamadığı öğrenildi.

 

BİRİ KOÜ’DEN

yara.jpg

Suruç’a giden isimlerden biri de Kocaeli Üniversitesi Felsefe Bölümü öğrencisi Emre Genç. Kocaeli’den beraber gittikleri arkadaşlarından 3’ünün bacaklarından yaralandığını belirten Genç, “Patlama nedeniyle kulaklarımızda geçici bir duyma problemi yaşandı. Ulaşabildiğim 3 arkadaşın da bacaklarından yaralandıklarını, ancak durumlarının iyi olduğunu öğrendim” dedi.

 

PATLAMA, AÇIKLAMA SIRASINDA MEYDANA GELDİ

Şanlıurfa DBP İl Başkanı İsmail Kaplan, Al Jazeera'ye yaptığı açıklamada, patlamanın Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun Amara Kültür Merkezi önünde açıklama yaptığı sırada gerçekleştiğini söyledi.

Kaplan, olayın intihar saldırısı olduğunu tahmin ettiklerini ve şüphelinin cesedinin de olay yerinde bulunduğunu belirtti.


ÖLENLERİN BİRÇOĞU SGDF ÜYESİ

Patlamada hayatını kaybedenlerin birçoğunun, İstanbul, İzmir, Ankara ve Diyarbakır'ın da içinde olduğu çok sayıda ilden Suruç'a gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri olduğu belirtiliyor.

 

Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Diyarbakır'dan da çok sayıda kara ve hava ambulansı olay yerine doğru yola çıktı.


DBP İLÇE YÖNETİCİSİ: OLAY İNTİHAR SALDIRISI

DBP Suruç İlçe Yöneticisi İlyas Bozkurt, "Olay, bir intihar saldırganının üzerindeki bombaları patlatması şeklinde gerçekleşti." dedi. Canlı bombanın IŞİD mensubu olduğu öne sürülüyor.

 

EMNİYET MÜDÜRÜ OLAY YERİNDE

Şanlıurfa kent merkezinden Suruç'a polis ekipleri sevk edildi. Şanlıurfa Emniyet Müdürü de şu an patlamanın olduğu yerde, olay yerini inceliyor.

Patlamanın olduğu bölgedeki binaların camları kırıldı, binalarda maddi hasar var.


PATLAMA YERİNDE KARGAŞA

Patlamanın şiddetiyle bölgeye akın eden çok sayıda vatandaş, kurtarma çalışmalarının güçlükle sürdürülmesine yol açtı. Bu nedenle polis bölgede toplananları uzaklaştırmak için büyük çaba harcıyor. Şanlıurfa kent merkezinden de ilçeye takviye polis ekipleri sevk edildi.

 

YARALILAR İÇİN KAN ARANIYOR

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Suruç'taki patlamada yaralananlar için Suruç Devlet Hastanesi'nde kan ihtiyacı olduğunu Twitter'dan duyurdu.

 

KADİR ERGÜN - GÖRGÜ TANIĞI: "Saat 12 sıralarından oldu. Olay yerine 100 metre uzaklıktaydım. Cenazeler hep paramparça olmuştu. Kelimelerle ifade etmek çok zor. İlk saldırı kültür merkezinde yapıldı. En az 15 cenaze var olay yerinde bekliyor. Kan ihtiyacımız var. Aşırı bir kan ihtiyacımız var. Suruç halkına çağrı yapılıyor. Herkes kan vermeye çağrılıyor. İkinci bir patlama olması ihtimali var."


ESP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÇELEBİ: İKİ AYRI SALDIRI OLASILIĞI VAR

Habertürk'e konuşan ESP Genel Başkan Yardımcısı Fadime Çelebi yaptığı açıklamada, "Bu saldırıyı kınıyoruz. 350 genç arkadaş dün Türkiye'nin farklı yerlerinden Kobani'nin inşaası için Suruç'a yola çıktılar. Şu anda bize gelen fakat doğrulanmamış verilere göre iki ayrı saldırıdan bahsediliyor. Yaralıların durumunun çok ciddi olduğunu duyuyoruz. Bu saldırılar demokrasiye, Kobani'deki inşaaya yapılmıştır. Bazı karanlık güçler Suruç'ta bir katliama yol açmışlardır." dedi.


PATLAMADAN HEMEN ÖNCE ÇEKİLEN SON KARE

Şanlıurfa Suruç İlçesi'ndeki patlamadan hemen önce çekilen bir kare fotoğraf sosyal medyada paylaşıldı.

kar-001.jpg

 

SALDIRI SONRASI İLK RESMİ AÇIKLAMA

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ndeki Amara Kültür Merkezi önünde patlama meydana geldi. Valilik, ölü sayısını 32 olarak duyurdu.

Patlamanın canlı bomba saldırısı nedeniyle gerçekleştiği iddia edildi. Patlama sonrası ilk resmi açıklama İçişleri Bakanlığı'ndan geldi.

 

Bakanlıktan yapılan açıklama şöyle:

"Şanlıurfa'nın Suruç İlçesinde bugün saat 12:00 civarında bir terör saldırısı yaşanmıştır.
İlk belirlemelere göre saldırıda 32 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Can kaybının artmasından endişe edilmektedir.

Bölgedeki hastanelerde 100'ün üzerinde yaralı vatandaşımızın tedavisine devam edilmektedir.
Bölgede incelemelerde bulunmak üzere teknik ekip görevlendirilmiştir.
Güvenlik güçlerimiz vatandaşlarımızın emniyetini sağlamak üzere gereken tüm tedbirleri almıştır.

 

"AÇIKLAMALAR VALİLİKTEN YAPILACAK"

Resmi açıklamalar Şanlıurfa Valiliği tarafından düzenli olarak yapılacaktır. Bunun dışında iddialara itibar edilmemesini önemle rica ediyoruz.


"HAİN SALDIRIYI KINIYORUZ"

Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan bu terör saldırısı karşısında herkesi kenetlenmeye ve sağduyulu davranmaya çağırıyoruz. Ülkemizin huzur ortamına kastetmiş bu hain saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyor, hayatını kaybetmiş olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Bu menfur saldırıyı gerçekleştirenleri devletimiz en kısa sürede bulacak, failler yargı önüne çıkartılacaktır."


VALİLİK: ÖLÜ SAYISI 32

İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasının ardından bir çıklama da valilikten geldi. Valilik, ölü sayısının 32'ye yükseldiğini duyurdu.

 

OLAY ANI KAMERALARDA

#

20 Tem 2015 - 15:16 Kocaeli- Asayiş

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.