SANTEK’16 için hedef 30 bin ziyaretçi

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) ve Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) iş birliğinde; Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve MARKA’nın destekleriyle TÜYAP Tüm Fuarcıl...

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) ve Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) iş birliğinde; Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve MARKA’nın destekleriyle TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş tarafından düzenlenecek olan TÜYAP 3. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı (SANTEK) bu yıl 26 Mayıs-29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Üç gün sürecek fuarla ilgili dün Kocaeli Sanayi Odası Club Bithynia’da bir basın toplantısı gerçekleştirildi.

 

SANAYİCİLER KATILDI

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdür Yardımcısı Cihat Alagöz, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, KOTO Başkan Yardımcısı Zihni Yılmaz ve Körfez Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesi Erkan Çağlayan’ın yer aldığı toplantıya çok sayıda sanayi ve ticaret odası üyeleri katılım sağladı.  

 

“100 FİRMA YER AYIRTTI”

İlhan Ersözlü, toplantıda yaptığı konuşmasında, “Uzun zaman hazırlığını yaptığımız SANTEK çalışmaları devam ediyor. Tanıtım ve pazarlama ile ilgili çalışmalar da yavaş yavaş şekillendi. Şu ana kadar fuar için 100 firma yerini ayırttı. Fuar tarihine kadar da bu sayının 200’e çıkmasını bekliyoruz. Türkiye’de ilk kez fuar alanında bir uygulama alanı hazırladık. Bu zamana kadar hiç katılmamış sektörün en önemli firmaları yer alıyor” ifadelerine yer verdi.

 

“YOĞUN BİR KATILIM OLACAK”

Ersözlü, “Balkanlar’da, İran, Hindistan, Kuzey Afrika ülkelerinde fuarla ilgili aktif çalışmalar yürütüyoruz. 7 farklı coğrafyada SANTEK fuarımızın tanıtım ve pazarlaması sürüyor. Yurtdışından gelecek olan iş adamlarının sayıları belli olacak. Yurtiçinden de yoğun bir katılım olacak. Türkiye’de faal üretim yapan yerli iş adamlarımız hazır bulunacak” dedi.

 

“DENİZ KUVVETLERİ SERGİ AÇACAK”

İlhan Ersözlü, “Türkiye’de ilk kez uygulama bölümü hazırladık. Kendi konusunda en önemli üretici ve ithalatçı firmalar, bu bölümde özel ziyaretçilerine ayrı bir yerde makinelerini sergileyecekler. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın yerleştirme sergisi açılacak. Türk Hava Yolları teknik bölümü fuarda stant açacak. SANTEK fuarında bizlere destek olan Kocaeli Sanayi Odamız başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

“FUARIMIZ DÜNYAYA AÇILACAK”

Ardından söz alan Erkan Çağlayan, “Biz de elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız” derken KOTO Başkan Yardımcısı Zihni Yılmaz ise “Ulaşım ağları üzerindeki stratejik konumu nedeniyle sanayi ve bilim merkezi kentimizde teknokent olarak da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kocaeli başta olmak üzere Doğu Marmara ve Anadolu Yakası’nın fuar alanı olması için çabalıyoruz. SANTEK Fuarı bize doğru yolda olduğumuzu göstermektedir. SANTEK 2016 ile fuarımız dünyaya açılacaktır” şeklinde konuştu.

 

“HEDEFİMİZ 30 BİN ZİYARETÇİ”

İstatistiksel verileri paylaşan Ayhan Zeytinoğlu, “Ticaret Odası ile birlikte biz bir yola çıktık. Vilayeti, Büyükşehir Belediyesi ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ile geniş katılımlı bir fuar organize ediyoruz. 2013 yılında ilkini yapmıştık. 167 firma katılmış ve 12 bin ziyaretçi sayısına ulaşmıştık. Bu seneki hedefimiz 30 bin ziyaretçiye ulaşma arzusu. Bu sene hedefimiz 25 ülkeden temsilci getirerek 2 bin iş görüşmesi yapmaktır” dedi.Serkan BORLAK 

#

24 Şub 2016 - 14:30 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.