Saraç “2011’de rekor kâr ettik 2012’de de kârımızı sürdüreceğiz”

İZAYDAŞ son yıllarda yapılan yatırımların meyvesini alıyor. Yapılan yenileme çalışmaları ve yatırımlar ile İZAYDAŞ yakılan atık miktarı, atıklardan ür...

İZAYDAŞ son yıllarda yapılan yatırımların meyvesini alıyor. Yapılan yenileme çalışmaları ve yatırımlar ile İZAYDAŞ yakılan atık miktarı, atıklardan üretilen enerji gibi kalemlerde rekor rakamlara ulaştı. İZAYDAŞ 2011 yılında 9 milyon TL vergi ödedi.

İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammed Saraç, 2011 yılında tüm rakamlarda rekor kırdıklarını, bu gelişmenin 2012 yılında da sürdüreceklerini kaydetti. Yapılan açıklamada İZAYDAŞ’ta kuruluşundan 2011 yılı sonuna kadar 261 bin 841 ton tehlikeli atık kabul edildiği ve bu atıklardan 147 milyon 342 bin 800 kWh elektrik enerjisi üretildiği belirtildi.
GÜNDE 1500 TON EVSEL ATIK
İZAYDAŞ’tan yapılan açıklamada evsel düzenli depolama alanlarında bin 500 ton/gün evsel atık depolandığı ve Kocaeli bölgesindeki evlerden kaynaklanan evsel atıklar ile sanayiden kaynaklı depolanabilir nitelikteki tehlikeli ve evsel atıklar depolanarak bertaraf edildiği belirtildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hafriyat atıkları ile ilgili tüm sorumluluklarını İZAYDAŞ’a devretmesiyle birlikte Kocaeli genelinde hafriyat sahalarının işletimi de İZAYDAŞ’a geçti. Mevcut hafriyat sahalarını işleten İZAYDAŞ Kocaeli’nin farklı bölgelerinde de yeni alanlar oluşturmak için çalışmalarına devam ediyor. Kocaeli de çok sayıda alan İZAYDAŞ tarafından doldurularak halkın hizmetine sunuldu.

TIBBİ ATIKLAR İZAYDAŞ’TA
İlimiz sınırları içerisindeki tüm sağlık kuruluşlarından çıkan tıbbi atıklar İZAYDAŞ tarafından bertaraf ediliyor. Kocaeli’de 450 noktadan bu tıbbı atıklar toplanıyor. Genel Müdür Saraç, “Sağlık kuruluşlarından çıkan patolojik ve tehlikeli atıklar yakılarak bertaraf edilmekte, enfeksiyöz atıklar ise tekrar kullanılabilir ambalajlar içerisinde toplanarak lisanslı araçlarla İZAYDAŞ Sterilizasyon Tesisi’ne getirilmektedir. Sterilize edilerek patojenlerden arındırılan tıbbi atıklar, parçalanıp evsel atıklarla beraber depolanmaktadır” dedi.

GEMİ ATIKLARI DA TOPLANIYOR
Saraç’ın açıklamasına göre İZAYDAŞ’ın 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu gereğince deniz sınırları dahilinde buluna gemi atıklarını da toplatma görevi bulunuyor. İZAYDAŞ, atık toplama işlemi, Gemilerden Atık Alınması ve Atıkların Kontrolü Yönetmeliği’nde yer alan teknik esaslar çerçevesinde, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden lisanslı atık alma gemileri ile yapıyor. Toplanan atıklar, ayrıştırma işlemi sonrasında yakma tesisinde yakılmakta ve elektrik enerjisi elde edilmektedir. Bu sayede gemilerden kaynaklanan kirlilik önlenmekte ve İzmit Körfezi’nin kirlenmesi engellenmektedir.

#

30 Nis 2012 - 14:51 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.