'Saray'ın savaşı erkek şiddetini besliyor'

Kocaeli Kadın Platformu üyeleri, 10 Mayıs’ta Ankara’da erkek arkadaşı tarafından öldürülen Ceren Baran için Belediye İş Hanı önünde toplanarak erkek...

'Saray'ın savaşı erkek şiddetini besliyor'
'Saray'ın savaşı erkek şiddetini besliyor'
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Kadın Platformu üyeleri, 10 Mayıs’ta Ankara’da erkek arkadaşı tarafından öldürülen Ceren Baran için Belediye İş Hanı önünde toplanarak erkek şiddetine ses çıkardı

 

Kocaeli Kadın Platformu’na bağlı kadınlar geçtiğimiz gün, Ankara Konur Sokak’ta eski sevgilisi tarafından öldürülen Acil Tıp Teknisyeni Ceren Baran’ı anmak ve kadın şiddetine ‘dur’ demek için Belediye İş Hanı önünde toplanarak basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya çok sayıda kadın katılırken, Kadın Platformu adına basın açıklamasını Tüm Bel-Sen Sekreteri Fadime Günsel okudu.

 

ice33.jpg

 

‘BİR KADIN DAHA’

 

Günsel açıklamasında, “Erkek şiddeti 10 Mayıs akşamı bir kadın arkadaşımızı daha aramızdan aldı. Ceren Baran Ankara’nın en işlek sokaklarından biri olan Konur Sokak’ta bir erkek tarafından katledildi. Hem acil tıp teknisyenliği yapan hem de dershaneye giden Ceren ders çıkışı kendisi ile barışmak isteyen eski sevgilisi Batuhan H. tarafından bir arkadaşının yanından zorla alınıp bir arabanın arkasına çekildi. Batuhan H. burada önce Ceren’i öldürdü, ardından intihar etti” dedi.

 

‘ÖFKEMİZ ARTIYOR’

 

Günsel konuşmasının devamında, “Ceren’in katledildiği Konur Sokak, biz kadınların tacizci cezalandırmasıyla, sevgilisi tarafından şiddet gören kız kardeşlerimizle dayanışmamızla, oradaki kadın arkadaşlarımızın polis ablukasını kaldırmak için direnmesiyle bilinen bir sokak. Ceren’in Konur Sokak’ta katledilmesi gerçeğiyle birlikte bir kez daha anladık ki nefes alabildiğimizi hissettiğimiz alanlar da elimizden alınmaya çalışılıyor ve erkek şiddeti bize rahat vermeye hiç niyetli değil. Aynı erkek aklının eski sevgilisini öldürmeye geldiğini görünce öfkemiz artıyor. Biliyoruz bu şiddeti ‘savaşla’ açıklayamayız, yaşanan düpedüz erkek şiddetidir. Ancak şu da açıkça söylenebilir ki Saray’ın savaşı erkek şiddetini besliyor”

 

ice22.jpg

‘VAZGEÇMEYE NİYETİMİZ YOK’

 

Saray’dan güç alan erkeklerin ülkenin doğusunda ve batısında kadınları katletmeyi kendine hak gördüğünü ifadelerinde kullanan Günsel, “Kadın ile erkek eşit değildir’ diyenlerin, ‘Kadınlar sokakta kahkaha atmasın’ diyenlerin, ‘Kadına yönelik şiddet abartılıyor’ diyenlerin defteri kapandı. AKP döneminde medyasından erkek yargısına dört koldan tırmandırılan erkek şiddeti her gün kız kardeşlerimizi aramızdan alıyor. Verilen fetvalar yüksek kürsülerden atıp tutulan kadın düşmanı ve gerici söylemler sonucu her gün yeni taciz, tecavüz ve şiddet haberlerine uyanıyoruz. Yaşamlarımızı çepeçevre sarmaya çalıştıkları karanlığa rağmen bizim yaşamımızdan vazgeçmeye hiç niyetimiz yok” şeklinde konuştu.

 

‘YERİN DİBİNE BATSIN’

Günsel konuşmasını “Aramızdan alınan her kız kardeşimizi mücadelemizde bir simge olarak taşıyıp yolumuza devam edeceğiz. Çilem, Nevin, Yasemin ve henüz adını bilmediğimiz onlarca kadın, kendi hayatlarına sahip çıkan kadınlar bugünün kadın mücadelesini de işaret ediyor bize. Bizler kendi hayatlarımıza sahip çıkarken, eşit ve özgür bir dünyanın ertelenebilecek bir hayal değil, bugünden kurulan bir gerçek olduğunu biliyoruz. Bu yüzden erkek adaletten, yargıdan, polisten, iktidardan medet ummuyoruz. Öldürülen sevginiz de erkek adaletinizde yerin dibine batsın” sözlerini kullandı.

 

‘HESABINI SORACAĞIZ’

“Biz kadınlar kendi adaletimizi işletmeye başladık” diyen Günsel, “Bu adaleti aynı yerde, aynı şiarlar, aynı ruhla, aynı hayalle hesap soran; şiddete, tacize, tecavüze, kadın cinayetlerine meydan okuyan, direnen, yaşam için mücadele eden tüm kadınlarımızın ortak çabası ile gerçekleştireceğiz. İsyanımız ve öfkemizle örgütlediğimiz sokaklarda Ceren Baran’ın ve katledilen tüm kardeşlerimizin hesabını soracağız” ifadelerine yer verdi.

Haber: Serkan BORLAK

#

13 May 2016 - 09:15 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.