Savaş Poyraz son yolculuğuna uğurlandı

İzmit Ömerağa Mahallesi Hürriyet Caddesi adresinde ikamet eden Gazetecilik Yüksek Okulundan mezun olan ve ilimizin tanınmış gazetecilerinden ve eski f...

Savaş Poyraz son yolculuğuna uğurlandı
Savaş Poyraz son yolculuğuna uğurlandı
+10
Haber albümü için resme tıklayın

İzmit Ömerağa Mahallesi Hürriyet Caddesi adresinde ikamet eden Gazetecilik Yüksek Okulundan mezun olan ve ilimizin tanınmış gazetecilerinden ve eski futbolcu Savaş Poyraz (81) akşam saatlerinde evinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. İzmit’in sevilen simalarından olan Poyraz’ın acı haberini alan sevenleri gözyaşlarına boğuldu. Ev hanımı Şule Poyraz ile evli ve 2 çocuk babası olan Savaş Poyraz’ın cenazesi tamamlanan işlemlerinin ardından Fevziye Camiine götürüldü. Cenaze namazına geçilmeden önce Tolgay Poyraz ve yeğeni Ragıp Savaş taziyeleri kabul etti.

 

Sevenleri yalnız bırakmadı

Fevziye Camiinin avlusu Poyraz’ın sevenleri ile hınca hınç doldu taştı. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazına İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, CHP eski Milletvekili Hikmet Erenkaya, MHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zekai Kahyaoğlu, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve il yönetimi, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, MHP İzmit Eski İlçe Başkanı Kaan Dilmen, KOTO Başkanı Necmi Bulut ve Koto yönetimi, Kocaelispor Başkanı Bahri Yavuz, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Numan Gülşah, oyuncu Ragıp Savaş, Poyraz’ın sevenleri ve yakınları katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Savaş Poyraz’ın cenazesi Bağçeşme Mezarlığında toprağa verildi.

 

Yazmaya tutkundu

Kocaeli’de Kocaeli Gazetesi, Özgür Kocaeli ve Bizim Kocaeli gazetelerinde yazarlık yaptı. 42 Evler mevkiinde açılan kamyon garajını 1977’den 1994’e kadar işletti. Bu dönemde de yazmaya devam etti. Savaş Poyraz, siyasetin de içinde bir isimdi. 1954 yılında CHP Gençlik Kolları’na üye oldu. 12 Eylül darbesi sonrasında kurulan SODEP’te kurucu olarak yer aldı. Ancak, SODEP’in Halkçı Parti ile birleşerek SHP adını almasından bir süre sonra partiden istifa etti. Savaş Poyraz, yılların verdiği birikimi kitaplarla değerlendirdi. 1999 yılında Eski Dostlar, 2007 yılında Dökülen Yapraklar ve 2014 yılında İz Bırakanlar isimli üç kitap çıkardı. Nuri AKÇAHARMAN

 

vehbi.jpg

Savaş Poyraz kimdir?

1935 yılında dünyaya gelen Savaş Poyraz tam bir İzmit aşığıydı. Gazetecilik mesleğinde 56 yıllık bir geçmişe sahip olan Poyraz, 82 yıllık hayatında ilk yazılarını daha ilkokul yıllarında kaleme aldığı şiirleri ile başladı. 1960 yılında spor yazarı olarak mesleğe başladı. Aynı zamanda 1966 yılında Kocaelispor’un kuruluşuna imza atan isimlerden biri oldu. Kulübün kurulduğu yıl Baçspor ve Doğanspor ile birlikte hareket eden İzmit Gençlik Spor Kulübü’nün de başkanıydı. Ayrıca yapılan ilk kongrede ise divan heyetinde yer almıştı. ‘Eski Dostlar’, ‘Dökülen Yapraklar’ ve ‘İz Bırakanlar’ isimli 3 kitabı bulunan ve profesyonel olarak 10 yıl boyunca futbol oynayan Poyraz, Şule Hanım ile evli ve 2 çocuk sahibiydi.

img_3986.jpg

whatsapp-image-2017-01-21-at-15.10.jpg

img_4004.jpg

mez-(2).jpg

Savaş Poyraz'ın cenazesi Fevziye'den büyük bir kalabalık eşliğinde kaldırıldı

 

mez-(3).jpg

mez-(4).jpg

Savaş Poyraz'ın ailesi, taziyeleri kabul etti

 

ferruh.jpg

kitap-028.jpg

savas.jpg

sefa-004.jpg

kocaelispor-015.jpg

 

#

21 Oca 2017 - 18:00 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Hamiyet Sahin - Sen ne güzel insandın Savaş amca.Tambir burjuva aydını,tam bir kentli.Kardeşime yıllarca verdiğin ekmek sayesinde iki kızını büyütmesine yardım ettin.Allah razı olsun.Bizim için gerçek amca idin kan bağımız olmamasına rağmen.Dost kim?ihtiyacınızda fırasıtını esirgemeyendir.Bizim için dosttun.12 yıl önce Hayvan Hakları çalışmalarım için akıl almaya geldiğimde gösterdiğin yolda yürüdüm.Sessiz dostlar ve ben dualarımızı yolluyoruz.Hakkını helal et.Mekanın cennet olsun güzel insan.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ocak 18:00