Savaşa ve zamlara karşı ortak eylem ortak karar

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB geçtiğimiz gün ortaklaşa bir yürüyüş düzenleyerek bir basın açıklaması gerçekleştirdiGeçtiğimiz gün DİSK, KESK, Türk Tabipler...

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB geçtiğimiz gün ortaklaşa bir yürüyüş düzenleyerek bir basın açıklaması gerçekleştirdi

Geçtiğimiz gün DİSK, KESK, Türk Tabipler Birliği ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği bir yürüyüş düzenledi. Merkez Bankası önünden başlayan yürüyüş sloganlar ve pankartlar eşliğinde Sabri Yalım Parkı’nda son buldu. Burada bir basın açıklaması düzenleyen sendika üyelerinin hedefinde AKP hükümeti vardı.

“AKP HÜKÜMETİ ÜLKEYİ YOKSULLAŞTIRIYOR”
Sabri Yalım Parkı’nda sendikalar adına basın açıklamasını gerçekleştiren TMMOB Başkanı Nedim Kara AKP hükümetinin ülkeyi yoksullaştırdığını belirterek, “Ülkemiz AKP yönetiminde her geçen gün derin bir karanlığa gömülmektedir. Emekçiler üzerinde daha fazla baskı oluşturuluyor. AKP en büyük destekçisi ABD’nin talimatlarıyla vatandaşı soyuyor” dedi.

“TEK ADAM TEK PARTİ HEVESİ VAR”
AKP Hükümeti’nin tek adam tek parti hedefinin olduğunu belirten Nedim Kara, “AKP yeni manifestosuyla tek adam tek parti hevesini açıkça ortaya koymuştur. Bu karanlığın içinde on bir yıl daha geleceği tasarlama girişiminde bulunuyorlar. İleri demokrasi adı altında daha baskıcı, daha otoriter bir rejim inşa ediyorlar. Bu rejim anti demokratik bir rejimdir” ifadelerini kullandı.

“ZAMLARIN NEREYE AKTARILDIĞINI BİLİYORUZ”
AKP’nin ülkeyi dışa bir bağımlı bir hale getirdiğini savunan Kara, “İzlenen politikalarla dışa bağımlı bir ülke haline geldik. Ağabeylerimiz ne derse onu yapıyoruz. Savaşa gir diyorlar savaşa giriyoruz. Yapılan zamlarla savaş sermayesini besliyoruz. Ortadoğu’da oynanan pis oyunların faturasını halka kesiyorlar. Ulaşıma yüzde yirminin üzerinde zam geldi. Doğalgaza yüzde otuz, elektriğe yüzde yirmi. Ama bakın asgari ücrete sadece yüzde dört buçuk zam geldi. Biz bu yapılanları komik buluyoruz. Sesimizi herkese duyuracağız” şeklinde konuştu.

#

20 Eki 2012 - 18:37 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.