Seçimin birileriyle kazanılacağını reddediyorum”

CHP İzmit Belediye Başkan aday adayı Fatma Hürriyet Kaplan bugün ve yarın açılışı yapılacak olan seçim ofisleri ile ilgili düzenlediği kahvaltılı topl...


CHP İzmit Belediye Başkan aday adayı Fatma Hürriyet Kaplan bugün ve yarın açılışı yapılacak olan seçim ofisleri ile ilgili düzenlediği kahvaltılı toplantıda, başarının ancak yenileşme ile olabileceğini söyleyerek, “Seçimin birileriyle kazanılacağını reddediyorum” dedi

CHP İzmit Belediye Başkan aday adayı Fatma Kaplan Hürriyet ile kendisini destekleyen partililer dün bugün açılışı yapılacak olan seçim ofisinde kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Belgin İş Hanı’nın ikinci kartında bulunan seçim ofisinin açılışı bugün saat 12.00’de gerçekleşecek. Kaplan’ın bir diğer seçim ofisi de yarın yine saat 12.00’de Mehmet Ali Paşa Kavaklı Caddesi No:39 adresinde açılacak. Kaplan, açılışı yapılacak olan bu seçim ofislerinde zaman zaman partililer ile bir araya gelecek.

“SOLUKSUZ ÇALIŞIYORUZ”
Düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında konuşan Kaplan eğilim yoklamasının yapılacağı 27 Ekim tarihine az kaldığını belirten Kaplan, “İzmit’i yönetmek için aday adayı olduk. Bu seçimi nasıl kazanırız diye çalışmalar yapıyoruz. Artık kazanmamız gerekiyor. AKP’nin 2023 hedefinin önüne geçmenin yolu yerel seçimler. Genel seçimlerde başarılı olmak için yerel seçimlerde başarılı olmalıyız. Aday adaylığı sürecini adaylık sürecine çevirmek için soluksuz çalışıyoruz” dedi.
“BÜTÜNLEŞMEYE İHTİYACIMIZ VAR”
Değişimin CHP ile olacağına dikkat çeken Kaplan, “Bu kenti yıllarca biz yönettik. Güzel işler yaptılar ama CHP’nin artık yenileşmeye ihtiyacı var. Daha fazla kadın ve genç arkadaşı bu partiye katmaya ihtiyacımız var. Ülkesini seven arkadaşlarımızla bütünleşmeye ihtiyacımız var. Ben gençliği ve kadınları temsil ettiğimi düşünüyorum. Yeni nesli temsil ediyorum. 52 mahallede bizi destekleyen çok sayıda arkadaşımız var” ifadelerini kullandı.

“EMEKLERİMİZİ HEBA ETTİRMEYECEĞİZ”
27 Ekim’de sandıktan değişimin çıkacağına inandığını söyleyen Kaplan, “Adayın geçmişte hiçbir kara lekesi olmamalı. Ben bu konuda örgütün sağduyulu davranacağına inanıyorum. Ben adaylığım kesinleşirse kadın ve gençlerden oy alacağıma inanıyorum. Bu seçim sadece birileri ile kazanılır algısı yaratılmaya çalışılıyor. Bunu reddediyorum” şeklinde konuştu. Sefa Sirmen’i kastederek bu seçimin sadece birileri ile kazanılabileceği algısının yaratılmasından şikayet eden Kaplan, “Biz 2009’da kaybettik. Kaybetme nedenimiz belli. Yine sandıktan kim çıkarsa onun arkasında çalışacağız. Ama emeklerimizi heba ettirmeyeceğiz. Bir kadın olarak dik durarak bu işi yapmaya çalışıyorum” diye konuştu.
“EN ÇOK ÜYEYE ULAŞAN KİŞİ OLACAĞIM”
Eğilim yoklaması ile ilgili çok ciddi bir örgüt enerjisi oluştuğunu kaydeden Kaplan, “Talip olduğum görevin sorumluluğun bilincindeyim. Ben de bu örgütün içinden geliyorum. Örgütün her kademesinde görev aldım. Kimse gökten zembille belediye başkanı olarak inmiyor. Bu iş için inanç lazım. Böyle düşünenler de başkan olduklarında gençti. Sahada en çok çalışan aday adayı olarak en çok üyeye ulaşan kişi olacağım” dedi.

#

12 Eki 2013 - 09:45 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.