Seçmen neden CHP’ye oy vermeli?

CHP Kocaeli 3.Sıra Milletvekili adayı Tahsin Tarhan’ın basın danışmanı Hasan Kutsal, Tarhan’ın kaleme aldığı bir yazıyı bizimle paylaştı.  Tarhan yazısında Türkiye’nin özlediği bir tablolu çizmiş. Neden CHP’ye oy verilmesi gerektiğini açıklamış.  Tarhan’ın kaleme aldığı yazıyı birlikte okuyalım;

**

TÜRKİYE’NİN UMUDU BİR PARTİ VAR

Bir ülke ve bir halk bahara koşuyor. Mevsim bahar olduğu için değil; emeği ve mücadelesiyle bir karabasanı geride bıraktığı için ardına bakmadan ileri koşuyor. Nice badireler atlatmış halkımız yeni bir başlangıç için gün sayıyor. Umut artık yüreklere sığmıyor, umut artık sokaklarda, umut artık meydanlarda…

7 Haziran 2015 tarihinden itibaren meclisin % 70’inin değişeceğine dair haberler bir süre gündemde kendine yer buldu. Siyaset sahnesindeki yüzlerin değişmesinin önemli olduğuna dair düşüncelerin hakkını vermek gerek. Çünkü meclisin büyük oranda değişmeye ihtiyacı olduğu kadar değişimin bir ilerleyişi de beraberinde getirme ihtimali 7 Haziran seçimlerine umutla bakmayı sağlayacak bir neden oluyor.

Değişim salt kadrolara indirgenecek bir mesele değildir. İktidar partisinin üç dönem koşulu sanıldığı aksine bir değişim havası yaratmadı. Çünkü eskimiş bir zihniyeti hangi kadrolar taşırsa o kadrolar eskimiştir, yıpranmıştır. Nitekim geçtiğimiz haftalarda yaptıkları konuşmalara dikkat ettiğimizde 12 yıllık fikirlerinin üzerine basarak ve asla taviz vermeyeceklerini düşündürdükleri konularda söylemlerini değiştirdiklerini görebiliyoruz.

**

Bunun sebebine kısaca değinirsek, oy alamama endişesi baş göstermiş olduğu veya kendi kitlesinden aldığı desteğin azaldığı düşünülebilir. İktidarda oldukları süreç boyunca uyguladıkları sert, kutuplaştırıcı ve ideolojik politikadan kendi kitlelerini dahi yorduklarının bilincine vardıkları ifade edilebilir.

Bu nedenle iktidarda kalmak adına söylemlerini değiştirmeye çalışan siyasi parti ve değişim ihtiyacını karşılayamayacak diğer siyasi partiler arasından memleketimizin sorunlarına çözüm yolları sunan Bir Parti Var. Geçmişten bugüne en büyük değişimlere imza atan bir parti var.

 

**

 

Değişimin Öncüsü…

-Bu parti projeleri vesilesiyle değişimin dinamiği sağlanmaya başlayacak ve diğer siyasi partiler bu değişime ayak uydurmak durumunda kalacak.

-Bu parti yaşanacak bir Türkiye’nin mücadelesini veriyor. Refah seviyesi yüksek bir Türkiye yaratma hedefiyle çalışıyor. Bilginin ve teknolojinin nitelikli kullanımıyla Türkiye’nin ekonomisini büyütmek için sistemli bir çalışma yürütüyor. Geleceğin Türkiye’sini inşa etmek için her yerde aynı çalışmayı sürdürüyor.

-Bu parti, Sosyal Devletle istikrarlı bir ekonomik büyüme yaratmayı kendine iş ediniyor.

-Bu parti, bunca yıldır insani yaşam standartlarının altında yaşayan Türkiye’ye, pahalılık ve zam sebebiyle ay sonunu zor getiren bir Türkiye’ye veda etmek istiyor.

-Bu parti milletin parasını gasp eden, hukuksuzca hareket eden, her türlü yolsuzluğu yapmaktan kaçınmayan, herkesi kutuplaştıran zihniyete veda etmek istiyor.

-Bu parti, Türkiye’nin farklılıklarını zenginlik olarak kabul eden, bireye değer veren, hukukun üstünlüğüne dayanan, vatandaşın sözüne kulak veren, halkın refahı için ekonomik yatırım yapan bir zihniyeti inşa etmek istiyor.

 

-Bu parti geleceğin Türkiye’sine istihdam yaratan, tarıma destek veren, üretime önem veren bir Türkiye’yi birlik içerisinde kurmak için oy istiyor.

Bu parti, Cumhuriyet Halk Partisi, “Yaşanacak bir Türkiye”nin öncüsü olmak için milletten vekâlet istiyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kocaeli Milletvekili adayı Tahsin Tarhan olarak; emekçimizin, öğretmenimizin, emeklimizin, öğrencimizin, memurumuzun ve esnafımızın refah ve bolluk içerisinde yaşadığı bir Türkiye’yi yaratmak için başta Kocaeli’nden olmak üzere tüm Türkiye’den oy istiyorum.

**

Bu ülkenin bir yurttaşı olarak sadece halkıma hizmet etmek, onu hak ettiği ölçüde temsil etmek adına Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi 4 yıllığına yetki istiyorum.

Ülkenin bütün sorunlarını sıfırlamak; umudu her evde, tarlada, bağda, bahçede, fabrikada ve iş yerinde var etmek için destek istiyorum.

Hep birlikte yaşanacak bir Türkiye için sizinle omuz omuza yürümek istiyorum.

 

Tahsin TARHAN- CHP Kocaeli Milletvekili Adayı

**

Yazıyı okudunuz…

Tarhan, 4 yıllık yetki istiyor…

Yaşanacak bir Türkiye için elini taşın altına koymak istiyor…

 

SP’li Sarıdoğan’dan aileye yardım

Hereke 17 Ağustos Mahallesi’nde çıkan yangında evi ve içindeki eşyaları tamamen yanan Yusuf Gülkırmızı’nın imdadına Saadet Partisi Körfez İlçe Başkanı ve Kocaeli Milletvekili adayı Recep Sarıdoğan yetişti. Yeni evli olan ve yangında ev ile birlikte eşyalarının tamamını alevlere teslim eden Yusuf Gülkırmızı, yaptığı başvurulara cevap alamadı ve çaresiz kaldı. Mahalle muhtarı Halil Taş’ın durumu Sarıdoğan’a bildirmesi üzerine evi yanan genci ziyaret eden Saadet Partisi teşkilatı, eşyaların bir bölümünü almayı üstlendi. Bu haberi alınca çok sevinen ve yeniden umutlanan Yusuf Gülkırmızı, tüm umutlarını yitirdiği anda gelen yardım müjdesinin gücünü arttırdığını söyledi. Bu yardımlardan dolayı Sarıdoğan’ı kutluyoruz.

 

Doğan, Çoban’ı unutmadı

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Vezirçiftliği Mahallesi Alsancak Caddesi’nde bulunan Mehmet Çoban’a ait işyerini ziyaret etti. Çoban’a yaptığı ziyarette Doğan’a AKP  İlçe yöneticisi Turgay Aydıner ve AKP İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkanı Enes Akbal eşlik etti. Doğan “Mehmet Çoban Bey, yıllarca birlikte yol arkadaşlığı yaptığımız sevdiğimiz, saydığımız şehrimizin ticari hayatında her zaman örnek bir iş adamı. Partimizin ilk dönemlerinde hep birlikte mücadele verdik. Bugün de yine farklı farklı yerlerde olsak ta mücadelemiz aynı şekilde devam ediyor” diyerek geçtiğimiz günlerde geçirdiği rahatsızlık için Mehmet Çoban’a geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

AKP’li Okur, veda turlarında

AKP Milletvekili Mehmet Ali Okur, partisi tarafından 7 Haziran’daki seçimlerde aday gösterilmedi. Okur da gittiği toplantılarda kendisine teşekkür ederek veda ediyor. Okur önceki gün de Gebze Belediyesi tarafından organize edilen Sağlıklı Kentler Birliği tanıtım toplantısına katılarak veda konuşması yaptı. Okur, kendisine destek veren herkese teşekkür ederek, hiçbir üzüntü ve kırgınlığının olmadığını söyledi. Okur’un böyle söylemesi normal, böyle söylemese hemen AKP’nin hedef tahtasına oturuverir.

 

Gölcük Kent Konseyi yeni yerine taşındı

Bugüne kadar çalışmalarını Adnan Menderes İş Merkezi’inde bulunan küçük bir ofiste ya da başka yerlerde gerçekleştiren, Gölcük Kent Konseyi Yürütme Kurulu, önceki akşam ki toplantısını yine Adnan Menderes İş Merkezi’nde ama farklı bir geniş bir ofiste, Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk Başkanlığında yaptı. Gölcük Kent Konseyi’ne yeni yerinde başarılar diliyoruz.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mesut Akbulut - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler