SEDAŞ Saha Tespitlerini gerçekleştirdi

Bekir Sami Güven, “İl ve Bölge sorumlularımızla yapılmış olan tespitler yatırımlarımız kapsamında en hızlı şekilde değerlendirmeye alınacak” dedi.  ...

Bekir Sami Güven, “İl ve Bölge sorumlularımızla yapılmış olan tespitler yatırımlarımız kapsamında en hızlı şekilde değerlendirmeye alınacak” dedi.

 

SAHA TESPİTLERİNİ YAPTILAR

SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven, Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan ile Şebeke İşletme Bakım, Dağıtım Varlıkları ve AR-GE yetkilileri saha incelemelerini yaparken, “20 Bin kilometrekareye yayılmış olan 4 İl 45 İlçe ve 1441 Köyde uzun yıllar önce yapılmış elektrik şebekelerine ait hatlardan arazi içinden geçenleri araziden çıkarmayı ve yol kenarına almayı hedefliyoruz” dedi. Güven, elektrik dağıtım hizmeti verilirken, özellikle arazideki hatlarda oluşan arızalar için bazı bölgelerde arazide ilerlemenin imkansız hale geldiğini, enerji nakil hatlarına müdahalenin, araziye araç ve personel ulaşımı ile malzeme sevkiyatının sağlanmasının güçleştiğini, orman arazisi içinden geçen ana hatlarda yaşanan arızalarda çok fazla sayıda tüketicinin etkilendiğini belirterek, “Bölgemiz ağaç ve orman arazisi yönünden zengin. Ancak dış etkilere açık olan havai hatların fırtınalarda hatların üzerine devrilen ağaçlardan zarar görmesi ile çok karşılaşıyoruz. Bu alanlara yürüyerek girmek bile çok zor. Gereken yerlerde ulaşım ve onarım için hatların yol kenarına alınması, şebekelerimize ilave kabinlerin tesis edilmesi, İl ve Bölge sorumlularımızla yapılmış olan tespitlerle, yatırımlarımız kapsamında en hızlı şekilde değerlendirmeye alınacak” dedi.

 

MUHTARLARLA GÖRÜŞÜLDÜ

Bekir Sami Güven inceleme yapılan bölgelerde Muhtarlarla da bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Özellikle hatların altında ağaç olmaması hususunda muhtarların desteğini beklediklerini de ifade etti. Bazı muhtarlar bu konuda kendilerinin SEDAŞ’a bilgi vererek yapılan çalışmalara destek olduklarını belirttiler. Elektrik dağıtımı gibi kamu hizmeti olan bir faaliyete zarar verecek yada buna engel teşkil edecek şekilde ağaç yetiştiren vatandaşların SEDAŞ ekiplerine de bu ağaçların budanması konusunda zaman zaman direndiğini belirten Güven, kaliteli enerji alınmasına engel teşkil eden böylesi durumların yaşanmaması için muhtarlarımızdan vatandaşlarımızı bilinçlendirmeleri hususunda da desteklerini bekliyoruz” dedi.

#

15 Şub 2015 - 16:55 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.