SEDAŞ’ta sistem kilitlendi, sinirler gerildi

SEDAŞ’ın müteahhit firma tarafından işletilen Belsa Plaza’daki Ödeme Noktası’nda sistem sorunu baş gösterince vatandaşlar faturalarını ödeyemedi. “Par...

SEDAŞ’ın müteahhit firma tarafından işletilen Belsa Plaza’daki Ödeme Noktası’nda sistem sorunu baş gösterince vatandaşlar faturalarını ödeyemedi. “Paramızla rezil oluyoruz” diyerek tepki gösteren vatandaşlara SEDAŞ Ödeme Noktası Sorumlusu Bülent Deniz, “Gidin SEDAŞ’la görüşün adamlar oturuyor yerinde” diye cevap verdi.

Belsa Plaza’nın alt kısmında müteahhit firma tarafından işletilen SEDAŞ Ödeme Noktası’nda Yapı Kredi Kredix Shop kuruluşuna ait fatura ödeme sistemlerinin kapalı ve hatalı olmasından dolayı vatandaş faturalarını dün yine yatıramadı. İşyerlerinden izin alarak faturalarını yatırmaya gelen vatandaşlar, sistemin kapalı olduğunu, fatura alınamayacağını ve ödeme günü geçen faturaları nedeniyle bugün elektriklerinin kesileceğini öğrenince, SEDAŞ Ödeme Noktası Sorumlusu Bülent Deniz’e tepki gösterdi. Fatura ödemek için kuyrukta bekleyen vatandaş ile Bülent Deniz arasında sözlü tartışmalar yaşandı.

ADAMLAR OTURUYOR YERİNDE
Sedaş Ödeme Noktası Sorumlusu Bülent Deniz sorunun kendisinden veya ödeme merkezinden kaynaklanmadığını söyleyerek vatandaşlarla birlikte yetkililere şu sözlerle tepki gösterdi “Gidin SEDAŞ’la görüşün, adamlar yerinde oturuyor. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Vatandaş SEDAŞ’ı arasın ve kurum sorunu çözsün. Vatandaşın sıkıntısı basında manşet olarak yer alınca sorunlar çözülüyor mu? Sistemden kaynaklanan hata, bizden kaynaklanıyor gibi anlaşılıyor, sistem var da biz mi çalışmıyoruz” dedi. Bunun üzerine vatandaşlar Bülent Deniz’e “O zaman kapatın burayı bu kadar insanı neden bekletiyorsunuz, madem yetkili değilsiniz” sözleriyle tepki gösterdi.



PARAMIZLA REZİL OLUYORUZ
Kuyruk sırasında bekleyen vatandaşlardan Nahit Çelik, “Nasıl böyle bir sistem olur? Faturamızı yatırmaya geliyoruz. Ancak ödeme yapamıyoruz ve bizlere ödeme yapamazsanız elektrikleriniz kesilir cevabı veriliyor. Bunun yanında üstüne açma kapama parası da vereceğiz. Burada insanlar 60-70 yaşında ayakta zor duruyorlar ama biz beklemek zorundayız. Buranın sorumlusu da bizi SEDAŞ’a gönderiyor” diyerek yaşadıkları çileyi aktardı. Mehmet Keskin ise “Parayı yatırmasak anlarım fatura ödeme merkezine geldik kuyruk sırası ortada ve işten izin alarak geliyoruz onda da kuyruk sırası gelse de paramızı ödeyemiyoruz. Paramızla rezil oluyoruz. Kesmeye gelince bir gün dahi ertelemiyorlar” şeklinde konuştu.

#

01 Mar 2011 - 08:57 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.