Şehir hastanesinde fatura vatandaşa kesiliyor

AYNI NAKARATLAR DEVAM EDİYOR Akar, Erdoğan’ın Eylül 2013 tarihinde Haliç Kongre Merkezinde yapmış olduğu konuşmayı hatırlatarak ‘ Erdoğan dönemin Ba...

AYNI NAKARATLAR DEVAM EDİYOR

Akar, Erdoğan’ın Eylül 2013 tarihinde Haliç Kongre Merkezinde yapmış olduğu konuşmayı hatırlatarak ‘ Erdoğan dönemin Başbakanı olarak o gün de aynı konuşmayı yapmış ve o günkü konuşmasında protokoller bugün imzalanıyor,  24-36 ay sonra hizmete açacağız demişti. Ancak bugün bakıyoruz, Cumhurbaşkanı sıfatıyla finansman antlaşmalarını imzalıyoruz 2019 tarihinde hizmete açacağız diyor. Kısacası aklımızla alay ediyor. dedi.

 

Erdoğan’ın 1,1 Milyar dolarlık yatırımın hayal dahi edilmeyeceğine ilişkin sözlerinin sadece göz boyamaktan ibaret olduğunu belirten Akar, Sayın Cumhurbaşkanı bu hastanelerin 25-30 yıl süresince her türlü işletme hakkının bu firmalara teslim edildiğini söylemiyor. Aydınlatmasından, otoparkına, yiyecek içeceğinden park ve bahçesine aklınıza ne gelirse tek yetki bu firmaların olacak ama bunlar bir kez olsun konuşulmuyor dedi.

 

ŞİRKETLERE MALİYETİN 20 KATI KAR GARANTİSİ

Şehir hastanelerinde de Osmangazi köprüsünde olduğu gibi yine garantiler verildiğinin altını çizen Akar, vatandaşın sırtına yüklenecek olan faturalar açıklanmıyor, Osmangazi köprüsünde 1,5 yılda maliyet karşılanıp 22 yılsonunda 27 kat firmalar kar ederken, şehir hastanelerinde de maliyet 3 yılda karşılanıp 27 yıl kar eden yine firmalar olacak dedi.

 

Akar, her konuşmasında hayalimdi, biz yapıyoruz onlar hayal bile edemezler diyen Erdoğan’ın hayalinin vatandaşa hizmet değil sermayecilere hizmetten oluştuğunu söyledi. Yine Saray’ın maliyetine de dikkat çeken Akar, bakıyoruz 1 milyar dolarlık dış finansmanı hastaneler için övünç kaynağı olarak görenler, 1.3 milyar dolarlık kaçak saray yapımı için harcanan milli kaynaklardan bahsetmiyor dedi. Yatırımların akıllıca yapılması gerektiğini belirten Akar, Hastaneler, köprüler, yollar bu yatırımların ülkemiz için önemi büyüktür ve desteklenmelidir. Ancak buradan kalkıp CHP yatırım istemiyor, köprü istemiyor, karşı çıkıyor gibi akılla izah edilemeyecek sözleri söyleyenler önce yatırımları akıllıca yapabilmelidir. Bizim karşı olduğumuz vatandaşın sömürülmesidir. dedi.

#

21 Eki 2016 - 09:49 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.