Şehit annesi: Her kişi şehit olamaz, Allah isterse olur

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Şehit Jandarma Komando Uzman Çavuş Osmangazi Çet...

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Şehit Jandarma Komando Uzman Çavuş Osmangazi Çetingöz'ün ailesini ziyaret etti. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun yanı sıra EDOK ve Garnizon Komutanı Korgeneral Metin Gürak, Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ile vatandaşlarında da katıldığı taziyede, şehit annesi Huriye Çetingöz, “Osman Gazi küçüklükten itibaren hep devletini çok severdi. Biliyorum ki her kişi şehit olamaz, Allah isterse olur” dedi.

 

“O KALEMLER DEVLETİN DERDİ”

Trabzon’un Maçka ilçesinde yürütülen önleyici güvenlik  faaliyeti sırasında terörist unsurlarla sağlanan temasta şehit olan Jandarma  Uzman Çavuş Osman Gazi Çetingöz’ün ailesine taziye ziyaretinde, dualar gerçekleştiren Kocaeli protokolü, baba Kerem Çetingöz ve anne Huriye Çetingöz’e başsağlığı dilediler. Aileyle yakından ilgilenen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Çetingöz ailesine her daim yanlarından olduklarını da ifade ettiler. Ziyarette oğlunun devletini ne kadar sevdiğini bir kez daha vurgulayan anne Huriye Çetingöz, “Bir kalemini elletmezdi kardeşlerine. O kalemler devletin derdi” ifadelerini kullandı.

 

ŞEHİT BABASI: BİR OSMAN GAZİ ÖLÜR, BİN OSMAN GAZİ BURADA”

Şehidin babası Kerem Çetingöz, şehit oğlunun tabutu başında yaptığı konuşma bir kez daha akla gelirken, dökülen cümleler birer ders niteliğindeydi. Aynı zamanda İmam olan şehit babası Kerem Çetingöz, cenaze namazı sonrası yaptığı konuşmada şu ifadeleri söylemişti: "Bir gün her nefis muhakkak ölümü tadacaktır. Ben evlat  yetiştirdim bu vatan için. İsmini, Osman Gazi koydum. Tıpkı bu ülkeyi kuran Osman  Gazi’nin neslini devam ettirsin diye. Bir tane Osman Gazi ölür, işte gördüğünüz bin tane Osman Gazi burada. O hainler sanmasın ki, Osman Gaziler biter. Biz, Yozgat’ın bağrından koşup gelen delikanlıyız. Eli kanlı değil, vatan için  yürekten inanıyoruz. Biz hayatımızı feda etmişsek, benim bir tanecik yavrum hayatını feda etmişse bu vatan uğrunadır.

#

26 May 2017 - 12:04 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.