Şehitler ve Gaziler

Bir ülkenin ayakta kalması ve bayrağının ilelebet dalgalanması vatanın uğruna canlarının gözünü kırpmadan veren ve verebilecekler sayesinde mümkün olur.

Bu bilinç ve fedakârlık her ülke için geçerlidir.

Çok uzak asırlara, yıllara gitmeden Cumhuriyetin kuruluş yıllarına göz atmak bile yeterlidir.

Kurtuluş savaşımızın bütün kıt imkânlara rağmen kazanılması dünyada eşi benzeri görülmemiş fedakârlığın ve inancın bir sonucudur.

Çanakkale geçilmez dedirten mucize on binlerce şehitlerin ve gazilerin sayesinde gerçekleşti. Sakarya Meydan Savaşı, Birinci ve İkinci İnönü Savaşları, Büyük Taarruz mucizesi gibi mucizeleri ve başarıları kendisini vatanı ve bayrağı uğruna adamış şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde tarihin parlak sayfaları arasında yer aldı.

Azerbaycan’ı 1918 de katliamdan kurtaran Nuri Paşa komutasında ki Kafkas İslam Ordusu oldu. Bakü de Türk Silahlı Kuvvetleri şehitliği ziyaret edilen şanlı bir abidedir. Çanakkale savaşı sırasında gönüllü yardıma gelen Azerbaycanlı kardeşlerimizden yüzlerce şehit olanlar Bir Millet İki Devlet olan kardeşlerin sarsılmaz bağlarına en iyi örnektir.

Bu örnekleri çoğaltabiliriz.

Dün “Gaziler Günü” olarak sembolik de olsa anılmak ve kutlanmak üzere bazı etkinlikler yapıldı.

Oysaki, Gazilere yılda sadece bir gün olarak değil onlara gerekli hak ettikleri ortam yaratılarak ve değer verilerek ömür boyu gündemde olmalıdır.

Şehitleri ve şehit yakınlarını, gazileri maddi ve manevi yönden el üstünde tutma geçmişe ve geleceğe karşı herkesin boynunun borcudur.

Şehidine ve gazisine yeterli önemi vermeyen toplumlar gelecekte şehitlik mertebesine ulaşacak insanları bulmada zorlanır.

Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyerek minnetle anıyorum. Gazilerimizin ilimizde temsilcileri olan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şubesi Başkanı Yunus Coşkun beyin nezdinde yönetimini, üyelerini Gaziler Günü nedeni ile tebrik edip, sağlıklı, uzun ömür diliyorum. İyi ki varsınız! 

 

BaşbakanDavutoğlu’nun Azerbaycan ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçildikten sonra ilk ziyaretini Kuzey Kıbrıs Cumhuriyetine, ikinci ziyaretini de Azerbaycan’a yaptı.

Başbakan Davutoğlu da aynı sırayı takip ederek önce Kıbrıs bilahare de Azerbaycan’a ziyaretini gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan Azerbaycan da sıcak karşılandılar. Başbakan Azerbaycan ile ikili ilişkilerimizi ve yatırımları sayarak mutlaka daha birçok projelerin hayata geçirileceğini belirtti. Karabağ sorunu çözülüp işgal altındaki toprakların her santimetre karesi geriye alınıncaya kadar her türlü mücadelede Azerbaycan’ın yanında olacaklarını açık bir dille vurguladı. Azerbaycan’ın Kafkasya’da ve uluslar arası arenada yükselen bir değer olduğunu söyledi.

Kendimi burada ikinci değil birinci memleketimde kabul ediyorum dediler. Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattı, Bakü-Tiflis-Erzurum gaz kemeri, Bakü-Tiflis-Kars demiryolunu ve asrın projesi TANAP’ı örnek vererek karşılıklı yatırımların arttırılacağını söyledi. Ermenistan uzlaşmaz tutumundan vazgeçseydi bu projelerin ortağı olup yararlanabilirdi. Cumhurbaşkanı Aliyev de aynı sıcak duygularla mesajlar verdiler.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Bilal Dündar - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler