Seka Film Platosu “Bir Zamanlar Osmanlı-Kıyam”la Pazartesi Akşamı Görücüye Çıkıyor

TRT ekranlarının merakla beklenen dizisi Bir Zamanlar Osmanlı-Kıyam yarın Nişantaşı Citylife Sinemalarında gerçekleştirilecek ilk gösterimle aynı anda...

TRT ekranlarının merakla beklenen dizisi Bir Zamanlar Osmanlı-Kıyam yarın Nişantaşı Citylife Sinemalarında gerçekleştirilecek ilk gösterimle aynı anda TRT 1 ekranlarında olacak. Türk televizyon tarihinin en büyük prodüksiyonlarından biri olan ‘Bir zamanlar Osmanlı – Kıyam’ gerek kadrosuyla gerekse senaryosuyla çok konuşulacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Sekapark 3. Etapta kurulan platolarda çekilen Proje tasarımını Ezel Akay ve Gürsel Korat’a ait, Erkan Birgören ve yazı gurubunun imzasını taşıyan yönetmen koltuğunda ise, Altan Dönmez’in oturduğu ‘‘Bir zamanlar Osmanlı– Kıyam’ yarın saat 20.00’de Nişantaşı Citylife Sinemaları’nda gerçekleştirilecek ilk bölüm gösterimiyle aynı saatte TRT 1 ekranında izleyiciyle buluşacak. İstanbul Nişantaşı’nda saat 19.00’da kokteyle başlayacak programa; il protokolü de davet edildi.
DEV OYUNCU KADROSU
Osmanlının büyük bir dönüşüm yaşamaya çalıştığı Lale Devri’ni ve onu kesintiye uğratan Patrona Halil İsyanı'nın konu edildiği dizide; Türk Sineması'nın Sultanı Türkan Şoray da 3. Ahmet'in kız kardeşi Hatice Sultan'ı canlandırıyor. Dev bir oyuncu kadrosuna sahip dizide Türkan Şoray'ın yanı sıra Cemal Hünal, Aslı Tandoğan, Tolga Karel, Fırat Tanış, Hazım Körmükçü, Kerem Atabeyoğlu, Atsız Karaduman, Bedia Ener Öztep, Teoman Kumbaracıbaşı, Öykü Çelik ve Fatih Altın da dizide rol alan diğer isimler.
BÜYÜLÜ ATMOSFER
'Bir Zamanlar Osmanlı-Kıyam' dizisinin, İzmit Seka Fabrikası'nda kurulan seti, adeta oyuncularını geçmişe yolculuğa çıkarıyor. Dizinin başrol oyuncuları film platosuyla ilgili izlenimlerini şöyle ifade ediyor:
Türkan Şoray: 3. Ahmet'in kız kardeşi Hatice Sultan'ı canlandırdığı bu rol ve dizi için "Kendimi ilk kez bir sette gerçek Sultan gibi hissettim. Ülkemde 100 dönümü kapalı olmak üzere 260 dönümlük bir platonun olduğunu bilmek, Avrupa'nın en büyük, en gelişmiş setlerinden birinde olmak, o dekorlar ve muhteşem kostümler içinde oynamak, bir oyuncu için en büyük mutluluk’ diyerek yıllar sonra yeniden ekranlara dönmenin haklı sevincini yaşadığını söyledi.

Tolga Karel: Bu dizi sayesinde Hollywood setlerinde çalışma isteğim kalmadı. Kendimi Hollywood'da gibi hissediyorum.
Aslı Tandoğan: İzmit'teki setin dekoru o kadar güzel ki, İstanbul'a dönmek istemiyorum. Hep bu atmosferde kalmak istiyorum.
Cemal Hünal: Bu dizi, her şeyiyle Osmanlı'yı yaşatıyor. Sette sürekli at binme imkanım olduğu için de kendimi çok şanslı hissediyorum.
Dizinin ilk yayını TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in, ilk 3 bölümü beğenmeyip yeniden çekilmesini istediği için ertelenmişti. Öte yandan burada çekimleri süren dizinin ilk gösteriminin İstabul’da yapılarak burada yapılmaması da tepki çekti.

#

10 Mar 2012 - 15:18 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.