Selim Sırrı Tarcan’ın kemikleri sızlıyor!

Şanlıurfa Haliliye ve Artvin Arhavi takımları maç öncesinde anlaştı ve kendilerini üst lige taşıyacak olan skoru elde ederken, parkede tam bir voleybo...

Şanlıurfa Haliliye ve Artvin Arhavi takımları maç öncesinde anlaştı ve kendilerini üst lige taşıyacak olan skoru elde ederken, parkede tam bir voleybol tiyatrosu izlendi!

 

KULİSLER “HALİLİYE” DEDİ

Karamürsel İdmanyurdu’nun da yer aldığı 1. Lig’e Yükselme Final Etabı 2. Grup takımları Şanlıurfa Haliliye Belediyesi ile Artvin Arhavi Belediyesi’nin birlikte üst lige çıkabilmesi için Haliliye ekibinin mücadeleyi 3-2’lik skorla kazanması gerekiyordu. Maçtan 1 gün önce ve maç günü yapılan kulisler sonucu iki takım anlaştı ve maçın 3-2 Şanlıurfa Haliliye Belediyesi’nin galibiyeti ile sonuçlanmasına karar verildi. Kağıt üzerinde ağır favori olan Haliliye Belediyesi, 1,3 ve 5. setleri çok farklı kazanırken, ne kadar ilginçtir ki, 2 ve 4. setleri farklı kaybetti. (25-16, 15-25, 25-15, 16-25, 15-6)

mucadele-006.jpg

İDDAA BAHİSTEN MAÇI ÇEKTİ

Belki de voleybol tarihinin en kısa süren 5 setlik maçına ev sahipliği yapan Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu’ndaki tiyatroyu, Voleybol Federasyonu yetkilileri de çıplak gözlerle izledi. Karamürsel ve özellikle de mağdur olan Alanya takımlarının kurmayları ile sporcuları, yaşanan komedi filmini canları sıkkın bir şekilde takip etti. Öte yandan İddaa’da yer alan maç ile ilgili “Maç Sonucu 3-2 Haliliye Galip” bahsine yüksek para yatıranlar nedeni ile İddaa, bahisten maçı çekmek zorunda kaldı. 

arhavi.jpg

4’LÜ FİNAL YERİNE 4 FİNAL

8 takımın 4’erli 2 ayrı gruba ayrıldığı final etabı A Grubu’ndan Ordu Akkuş Belediyesi ve Rize Fındıklı Belediyesi, B Grubu’ndan da Artvin Arhavi Belediyesi ile Şanlıurfa Haliliye Belediyesi erkek voleybol takımları 1. Lig’e yükseldi. Voleybol Federasyonu bu yıl yaşanan üzücü tablonun bir daha gerçekleşmemesi için statüde mutlaka değişiklik yapmalı ve 4’lü final grubu yerine, 4 ayrı maçı ile üst lige çıkan takımları belirlemelidir.

federasyon.jpg

ÖNERİ

Bu yıl normal sezonda 6 grubun ilk iki sırasındaki takımlar ile en iyi 4 üçüncü, 16’lı yarı final gruplarına kaldı. Değişiklik bundan sonra yapılmalı. Yarı final grup maçlarının ardından 4’erli 4 grubun ilk sırasındaki takımlarla, ikinci sırasındaki takımlar çekilecek kura sonucu çapraz olarak eşleşmeli. Kuranın ardından yarı finallerin ilk sırasındaki takımlara “Ev sahibi” avantajı verilmeli.

 

EN AZ 4-5 BİN KİŞİLİK SALONLARDA OYNANMALI

Kalan 8 takımdan 4’ünün üst lige çıkması için, yani 4 ayrı final müsabakasında “2” maç kazanan takım üst lige alınmalı. Burada “Altın set” ya da “Set-Sayı” averajı kuralları yerine, sadece “Maç sonucuna” bakılmalı. 8 takımı Ankara’da toplamak yerine, şampiyonlar 4 farklı ilde belirlenmeli. Maçlar en az 4-5 bin kişilik salonlarda oynanmalı.

haliliye.jpg

KENDİLERİNE GÜVENMİYORLARSA

Finallere kalan takımların illerinde 4-5 bin kişilik salon yoksa bu ya da buna yakın kapasitedeki en yakın spor salonuna maçlar verilmeli. Diyelim federasyon “Olay” çıkar diyerek buna cesaret edemeye bilir. O zaman eşleşen takımlar arasındaki ortak mesafedeki büyük illerin salonlarında final maçlarını oynatmalı.

selim---dcp.jpg

Selim Sırrı Tarcan kimdir ?

1874-1948 tarihleri arasında yaşayan Selim Sırrı Tarcan, yüksek şahsiyetli vatansever, subay, beden eğitimi öğretmeni, yazar ve milletvekilidir. 40’a yakın eseri olan Tarcan, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) kurucusudur. Ülkemizdeki modern sporun öncülerinden ve değeri hiçbir zaman azalmayacak olan Merhum spor adamı Selim Sırrı Tarcan, 20 Haziran 1938’de 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın ilk kez kutlanmasına vesile olan yegâne mümtaz kişidir. Erdem ÖVÜÇ – Ankara 

#

25 Mar 2017 - 11:15 Kocaeli- Spor

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.