Selin Böke: Oy kullandıktan sonra işimiz bitmiyor

CHP İzmit İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği Anayasa Paneli geçtiğimiz gün Tanyıldız Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Panele konuşmacı olarak katılan CH...

CHP İzmit İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği Anayasa Paneli geçtiğimiz gün Tanyıldız Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Panele konuşmacı olarak katılan CHP Parti Sözcüsü, Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Selin Saysek Böke’ye katılımcılar tarafından yoğun ilgi gösterildi. Panele Böke’nin yanı sıra CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan,  CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Korkmaz Pekyörür, Gençlik Kolları Başkanı Murat Erinç, Erzurum ÇAD Belediye Başkanı Ali Hikmet Kılıç, CHP Eski dönem Kocaeli Milletvekilleri Hikmet Erenkaya, HDP Kocaeli eski Milletvekili Ali Haydar Konca, EMEP İl Başkanı Arzu Erkan ve çok sayıda sendika ve STK temsilcisi katıldı.

 

“KOCAELİ DÜŞERSE HEVESİMİZ DÜŞER”

Açılış konuşmasını CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, “CHP olarak solun ve sağın bütün renkleriyle bir saha mücadelesi veriyoruz. Bu mücadelede bizi yalnız bırakmıyorlar. Toplumun bütün kesimlerine dokunmaya çalışıyoruz. Bizim İzmit ile ilgili bir sorunumuz yok. Ama Kocaeli ile ilgili biraz daha çalışmamız gerek. Kocaeli düşerse herkesin hevesi düşer. Referandum süreci için sadece komşunuzla görüşseniz bile yeterli. Hayırlı işler peşindeyiz. Sizsiz bu iş olmaz.  16 Nisan da birilerinin hevesini kaçıracağız. 17 Nisan da özgür bir Türkiye ile buluşmak dileğiyle” dedi.

 

“BU EZİLENLERİN YARIŞI”

Küçükkaya’nın ardından söz alan CHP Milletvekili Tahsin Tarhan, “Türkiye’nin her yerindeyiz. Hem Avrupayı hem Türkiye’yi geziyorum. Referandumu siyasi partiler yarışına çekmeye çalışıyorlar. Bu bir seçim değil. Bu Cumhuriyet tarihin en önemli referandumu. Bir tarafta devletin bütün imkanlarını kullanarak var olan bir taraf, diğer tarafta ayağında ayakkabısı olmayıp çamur içinde yürüyen Cumhuriyet ve Atatürk sevdalısı, demokrasiden yana bir halk. Bu yarış bütün ezilenlerin yarışı. Ya tek kişinin iktidarı ya da 140 yıllık parlamentonun devamı” diye konuştu.

 

“BÜYÜKŞEHİRLERDE SIKINTILIYIZ”

Anadolu’da bir ışık var ama büyükşehirlerde sıkıntılıyız diyen Tarhan, “Nedeni bütün imkanlarımız kısıtlı, halka ulaşacak kanallar tıkanmış. Afiş asıyoruz yırtıyorlar, gençler sokağa çıkıyor hayır diyor tutukluyorlar. Bu süreçte omuz omuza vermemiz lazım. Bizim bugün işsizlik, yoksulluk, adaleti konuşmamız lazım. %12 işsizlik, kurlar uçmuş, ekonomi çökmüş, Avrupa ile sorunlar büyüyor biz tek kişinin iktidarını konuşuyoruz. Yasa, yürütme tek kişiye emanet edecek. Bizim sorunumuz bugün değil ülkemizin geleceğidir bunun için biraz daha çalışmamız lazım” şeklinde konuştu.

 

“SEFERBERLİK İLAN EDİYORUZ”

CHP Milletvekili Tahsin Tarhan’ın ardından konuşan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Bu bir siyasi yarış değil. Benim yolda önümü kesip bana başkanım görev ver diyen insanlar var. Kimse benden görev istemesin. Herkes bulunduğu yerde zaten görevli. Burada evetçiler için sormanız gereken şey ‘Niçin evet diyorsunuz?’ sorusudur. Recep Tayyip Erdoğan’ı seviyorum diye cevap verenlere ise bu Tayyip Erdoğan’ı düşürme yarışı değil diye cevap verin. Bir de bize yakıştırılan bazı örgütlerle birlikte olduğumuz gibi bir intiba yaratılmak isteniyor. Dolmabahçe’de kapalı kapılar altında görüşen sensin o zaman ben mi PKK ile hareket ediyorum sen mi? Barış sürecinin şeffaf olması gerektiğini söyledik. Referandumda mücadelemize devam edeceğiz. 16 Nisana kadar seferberlik ilan ediyoruz. ” açıklamalarında bulundu.

katilim-022.jpg

“MEMLEKET MESELESİ”

Sarıbay’ın ardından konuşan CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, “Bugün bizi bir araya toplamış olan şey gerçekten memleket meselesidir. Biz yarın bu ülkeyi kimin yöneteceğine dair bir seçim yapmayacağız. Bir iktidar seçmeyeceğiz. Ama birbirimizin gözlerinin içine bakarak yaşayıp yaşayamayacağımıza dair bir tercih yapacağız. Biz 80 Milyonun beraber ortaklaştığı bir gelecek için tercih yapacağız. Biz, bugün ki karanlıkların devam edip etmeyeceğine dair bir tercih yapacağız. Biz bundan 100 yıl önce bir mücadele verdik. O mücadele sonunda Cumhuriyet’i inşa ettik. Şimdi bize çok görev düşüyor. Şimdi bizim elimizden, milletin elinden yetkiyi alıp yeniden saraya vermek istiyorlar. Biz buna hep beraber dur demek için HAYIR diyeceğiz” dedi.

 

“SİYASETİN ÖZNESİ BİZİZ”

Konuşmasının devamında yeni anayasa ile yürürlüğe girecek olan Anayasa değişikliği ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Böke, “Teklif edilen anayasa ile beraber KHK’larla ülkeyi yönetme yetkisi alacaklar. Yürütme de, yasama da, yargı da tek kişinin elinde toplanıyor. Egemenliği bizden alıp saraya vermek isteyenlere elbette ki HAYIR diyeceğiz. Biz 80 Milyon için iş yapan bir düzen istiyoruz. Biz tek adam HAYIR diyoruz. Bize sadece bir anayasa değil nasıl bir yaşam sürdürmek istediğimizi de soruyorlar. Mesele gerçekten memleket meselesidir. Siyasetin öznesinin hepimiz olduğunu göstermenin zamanıdır. Bu sandıkta ki hayırları çoğaltmak için konuşmamız gerek. Konuşursak demokrasinin yeşermesi için 17 Nisan’ı beklememiz gerekmeyecek. Oy kullandıktan sonra görevimiz bitmiyor oy kullandığımız sandıklarınızın başından ayrılmamız da gerekiyor.” diye konuştu. Selin BECER

#

25 Mar 2017 - 14:37 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.