Şener: Lozan’ın kazanımlarını yok etmek istiyorlar

Eğitim İş Şube Başkanı Bilal Şener sendika binasında Lozan Barış Antlaşması’nın yıl dönümü sebebiyle basın açıklaması yaptı. Şener açıklamasında, “Loz...

Eğitim İş Şube Başkanı Bilal Şener sendika binasında Lozan Barış Antlaşması’nın yıl dönümü sebebiyle basın açıklaması yaptı. Şener açıklamasında, “Lozan Barış Antlaşması, geçmişte emperyalist devletlerin Ortadoğu ve Asya'ya ilişkin planlarını nasıl bozmuşsa, günümüzde de bağımsız ve laik bir Türkiye Cumhuriyeti, varlığıyla bölgeye yönelik emperyalist planlara engel oluşturmaktadır. Bu nedenle, Sevr’i hortlatmak isteyenler, Lozan'ın kazanımlarını yok etmek istemektedir” sözlerini kullandı.

 

ZAFERİ DÜNYAYA İLAN EDEN BELGEDİR

Açıklamayı okuyan Eğitim İş Şube Başkanı Bilal Şener, “Bağımsızlığımızın, egemenliğimizin, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varlığının belgesi olan Lozan Antlaşması’nın 94. Yıldönümünü, Cumhuriyetimizin bütünlüğünü, ulusumuzun birliğini koruma kararlılığıyla kutluyoruz. Türk Ulusu, "Ya istiklal, Ya Ölüm" şiariyla yürüttüğü Kurtuluş Savaşı'yla, bağımsızlığından özgürlüğünden asla ödün vermeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Atatürk’ün önderliğinde kazanılan bağımsızlık savaşının ardından imzalanan Lozan Barış Antlaşması, ulusumuzun askeri zaferini ve haklılığını dünyaya ilan eden çok önemli bir belgedir” dedi.

 

BÜYÜK BİR SUİKASTIN ÇÖKÜŞÜ

Bu belge, ülkesi ve ulusuyla bölünmez bütün olan Türkiye Cumhuriyetinin varlığını, ekonomik ve siyasal bağımsızlığını uluslararası düzeyde tartışmasız biçimde kabul ettirmiştir diyen Şener, “İsmet İnönü Lozan'da emperyalist güçlere karşı büyük direnç sergilemiş ve Türk tarihi açısından önemli bir diplomatik zafer kazanarak ezilen mazlum uluslara cesaret, güven ve umut aşılamıştır. Anadolu'nun parçalanmasını öngören Sevr Antlaşması'nı geçersiz kılan Lozan Barış Antlaşması, Atatürk'ün tanımıyla ulusu aleyhine, beri hazırlanmış ve Sevr Antlaşması ile tamamlandığı sanılmış büyük bir suikastın çöküşünü bildirir bir belgedir” ifadelerini kullandı.

 

ATEŞ ÇEMBERİYLE KUŞATILDIK

Şener, “Lozan Barış Antlaşması, geçmişte emperyalist devletlerin Ortadoğu ve Asya'ya ilişkin planlarını nasıl bozmuşsa, günümüzde de bağımsız ve laik bir Türkiye Cumhuriyeti, varlığıyla bölgeye yönelik emperyalist planlara engel oluşturmaktadır. Bu nedenle, Sevr’i hortlatmak isteyenler, Lozan'ın kazanımlarını yok etmek istemektedir. Bugün özellikle AKP iktidarı döneminde, 94 yıl önce elde edilen Lozan Antlaşması’nın kazanımlarına sahip çıkılmamakta, Lozan müzakereleri sırasında yapılan baskı ve dayatmalarının benzerlerine direnç gösterilmemektedir.Ülkemiz başta Suriye olmak üzere her taraftan ateş çemberiyle kuşatılmıştır” dedi.

 

TEHDİT GEÇERLİLİĞİNİ KORUYOR

Son olarak Şener, “Komşularımızla sıfır sorun diye yola çıkan siyasal iktidar, emperyalist güçlerin dünyayı paylaşma planlarının adeta taşeronluğunu yaparak ülkemizi büyük bir savaşın eşiğine getirmiştir. Ortadoğu'da Türkiye dâhil birçok ülkenin ulusal sınırlarının değiştirilerek, sömürgecilere bağlı yeni devletler kurulmaya çalışılmaktadır. Siyasal iktidar, bu planın gerçekleşmesine yardımcı bir dış politika izleyerek Lozan'ın tarihsel ruhuna aykırı davranmaktadır. LordCurzon'un Lozan görüşmeleri sırasında İsmet İnönü'ye savurduğu "İleride dara düşüp bize yardım geldiğinizde, burada reddettiğiniz her şeyi, cebimden çıkartıp önünüze koyacağım" şeklindeki tehdit geçerliliğini korumaktadır. Eğitim-iş Kocaeli Şubesi olarak Lozan Antlaşması’nın 94. yıldönümünü kutluyor, başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere, Lozan görüşmelerini yürüten büyük devlet adamı ismet İnönü ile emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarını saygıyla anıyoruz” şeklinde konuştu.

#

24 Tem 2017 - 14:51 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.