Şenöz Dinçtürk: Şifre skandalı örtbas edildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kadın Kolları Başkanı Şenöz Dinçtürk dün CHP İl Binası’nda bir basın açıklaması düzenledi. Dinçtürk şu ifadeleri kull...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kadın Kolları Başkanı Şenöz Dinçtürk dün CHP İl Binası’nda bir basın açıklaması düzenledi. Dinçtürk şu ifadeleri kullandı “27 Mart Pazar günü yapılan ve yaklaşık 1.7 milyon öğrenciyi ilgilendiren Yüksek Öğrenime Geçis Sınavı (YGS)’nda sınav kitapçıklarında şifreleme yapıldığı iddia edilmiş, bu iddialar karşısında ÖSYM Başkanı Ali Demir de öğrencilere gönderdiği mektupta “Her soru için rastgele verilmesi gereken değerler, şehven sıralı olarak verilmiş olup oluşturulan soru kitapçıklarında bazı sorularda en büyük değerli seçeneğin sağındaki seçeneğin doğru cevap olması durumu ortaya çıkmıştır” demiştir. YÖK başkanı, başbakan ve cumhurbaşkanı tatmin olarak durumu örtbas etmeye çalışmıştır. Bu durum karşısında tüm yurtta binlerce öğrenci sokağa dökülmüştür. Biz buradan mağdur olan ve manevi anlamda zarara uğrayan tüm çocuklarımızın ve ailelerinin yanında olduğumuzu belirtiyoruz.”

#

21 Nis 2011 - 16:28 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.