Serginin geliri ÇYDD Kardelenlerine

2007-2008 yıllarında resim çalışmalarına Ressam arkadaşı Elif Şengül ile başlayan İzmitli Ressam Füsun Erkan, 12 Aralık Pazartesi günü Cumhuriyet Park...

Serginin geliri ÇYDD Kardelenlerine
Haber albümü için resme tıklayın

2007-2008 yıllarında resim çalışmalarına Ressam arkadaşı Elif Şengül ile başlayan İzmitli Ressam Füsun Erkan, 12 Aralık Pazartesi günü Cumhuriyet Parkı Sanat Galerisi’nde “İçimden Gelenler” Resim Sergisi’ni İzmitli sanatseverlerin beğenisine sundu. Serginin 12 Aralık günü gerçekleşen açılışına ÇYDD Kocaeli Şube Başkanı Meral Dönmez ve yönetimi, KYÖD Başkanı Mehmet Toker ve çok sayıda sanatsever katılım sağladı. ÇYDD Kocaeli Şubesi’nin sponsorluğunu üstlendiği serginin gelirinin ise ÇYDD kardelenlerine bağışlanacağı öğrenildi.

 

SERGİNİN GELİRİ ÇYDD KARDELENLERİNE

Geçtiğimiz yıl sponsorluğunu KYÖD’ün üstlendiği “İçimden Gelenler-1”i İzmitlilerle buluşturan Erkan’ın bu yılki sergisinin sponsorluğunu ise Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Kocaeli Şubesi üstlendi. Geçtiğimiz yıl serginin gelirlerini öğrencilere burs sağlanması amacıyla KYÖD’e bağışlayan Erkan, bu yıl da ÇYDD’nin kardelenlerine bağışlayacağını belirtti.

 

‘KESİNLİKLE SATIŞ AMAÇLI DEĞİL’

Kader Aktü Sanat Atölyesi’nde çalışmalarını devam ettiren Füsun Erkan, “Ben resmi hobi olarak yapıyorum. Okuyan öğrenciler benim için çok değerli. Kesinlikle satış amaçlı bir sergi değil. ÇYDD’nin kardelenlerine yardımcı olmak amacıyla bu sergiyi açtım. Yeter ki kız çocuklarımız okusun. Her zaman yanlarındayız” şeklinde konuştu. 12 Aralık Pazartesi günü açılışı gerçekleşen sergi, 23 Aralık Cuma gününe kadar açık olacak. Serkan BORLAK

 

FÜSUN ERKAN KİMDİR?

1955 yılında İzmit’te doğdu. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Matematik bölümünden mezun oldu. 20 sene bankacılık yaptıktan sonra emekli oldu. Resim çalışmalarına Elif Şengül ile başladı. 2010-2012 yıllarında Nalan Kumlalı’dan, 2012 yılında Kader Aktü’den resim eğitimi almaya başlayan Erkan halen Kader Aktü Sanat Atölyesi’nde çalışmalarına devam ediyor. 

kadin-013.jpg

#

17 Ara 2016 - 09:50 Kocaeli- Kültür-Sanat

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.