Servis araçları sorunu çözülüyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Habertürk'te katıldığı yayında konuştu. Servis araçlarıyla ilgili çalışmanın bu hafta biteceği...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Habertürk'te katıldığı yayında konuştu. Servis araçlarıyla ilgili çalışmanın bu hafta biteceğini anlatan Arslan  "Daha sonra gerekirse yeni düzenleme yapılacak. Şartları taşımayan araçlar trafikten men edilecek"dedi. Şartları taşımayan araçların trafikten men edileceğini belirten Bakan Arslan'ın açıklamalarını satır başları şöyle: Düzenlemede bir eksiklik varsa, yasa çıkarılması gerekiyorsa çıkarmak gerek. Servis aracı olarak kullanılacak aracın kendisinin şartları yerini getiriyor olması lazım, herhangi bir minibüs aracı alayım servis yapayım olmaz. İkincisi aracı kullanacak olan servis sürücüsünün birtakım psikoteknik, sürüş teknikleri, öğrencilerle iletişim gibi konularda iyi olması gerekiyor. Hostesler de buna dahil.

 

DENETİMLER SIKILAŞTIRILACAK

Servis aracında çocuk istismarı, uyuşturucu davalarında afla çıkmış olsa bile  onların servis şoförlüğü yapma yetkisi verilmeyecek. Polis, jandarma neleri denetleyecek, bunlara çalışıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımızla, okul aile birliği ve velilerimizle çalışıyoruz. Bu haftasonuna kadar bu çalışma bitecek. En önemlisi, denetimde eksiliğin olmaması. İstediğiniz kadar kural koyun, yeterli denetimi yapamıyorsanız olmaz. Bu iş çok önemli bir alan.Denetimler çok daha sıkılaştırılacak. İdare edilmeyecek, tolerans yapılmayacak.Af yok.” 

#

19 Eyl 2017 - 14:29 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

erol demirbek - bir plaka 3 araçta çıktı bey efendi bu nasıl iştir ne önlem alındı sanki bunun gibi başka yok mu

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Eylül 14:29