Sessiz Çığlık "dalya" dedi

Balyoz Davası’ndan tutuklu olan amiral ve asker eşleri ile yakınları tarafından her hafta sonu Cumartesi günü Değirmendere Çınarlık Meydanında gerçek...

Balyoz Davası’ndan tutuklu olan amiral ve asker eşleri ile yakınları tarafından her hafta sonu Cumartesi günü Değirmendere Çınarlık Meydanında gerçekleştirilen Sessiz Çığlık eylemi bu hafta da tahliye olan komutanların yanı sıra ailelerin de katılımıyla gerçekleştirildi.

CASUSLUK KUMPASININ MAĞDURLARI

Bu haftaki konuşmayı Tuğamiral Ali Sadi Ünsal yaptı. Ünsal konuşmasında şunları dile getirdi; “Değerli Dostlar, İstanbul’dan İzmir’e casusluk kumpasının mağduru 6 arkadaşımız dibi ölçülemeyen bunca alçaklığın ortaya dökülmesine, saçılmasına rağmen hala cezaevlerinde yatmaya devam etmektedirler.

MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Hepimizin yüreği bu arkadaşlarımızın ailelerinin de yüreğidir. Bu masum ve tertemiz insanlar özgürlüklerine kavuşana kadar kumpas davaların planlayıcıları, emir verenleri ve bugünlerde kimi yazar kılığına girmiş maşalarının ifadeleriyle ‘kullanılıp bir köşeye atılan piyonları’ adalet önüne çıkarılana kadar mücadelemize devam edeceğiz.

DİMDİK AYAKTA

Bu hafta Eskişehir Askeri Cezaevi’nde kalan değerli kardeşimiz Astsubay Adnan Yılmaz’ı ziyaret ettik. Kendisinin selam ve sevgilerini size getirdik. Kendisi dimdik ayakta. 6 aydır alamadığı maaşını da nihayet almaya başlamış. Bu süreçte kendisine ve ailesine sadece Türkiye Emekli Subaylar Derneği sahiplenmiştir. Bütün kumpas davalarda bu onurlu duruş sergileyen TESUD un Başkanı Sayın Erdoğan Karakuş ve yönetim kuruluna çok teşekkür ederiz.”

AYNI KUMPASTAN BİR MAĞDUR DAHA

Sözlerini sürdüren Ünsal, “Ancak TESUD’un verdiği desteği ve gösterdiği ilgiyi ne yazık ki Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) vermemiş ve göstermemiştir. Bu gerçeğin değerlendirmesini de TEMAD üyelerine havale ediyorum. Adnan Astsubayımızı ziyaretimiz esnasında aynı kumpas davanın bir mağduru daha olduğunu öğrendik. Bu kardeşimizin adı Uzman Çavuş Altay Aksu’dur” dedi.

KABUL EDİLEMEZ

Ali Sadi Ünsal, “Ne yazık ki 3 yıl önce kendisinin ismi bu kumpasta geçer geçmez verilen emirle Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ilişiği kesilmiştir. Bu çok üzücü ve kabul edilemez bir uygulamadır.  Bu arkadaşımız ne maaşa ne de bir sosyal güvenceye sahiptir.  Bu Uzman Çavuş kardeşimizin Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ilişiği kesilmemeliydi ve hukuki sürecin neticesi beklemeliydi” şeklinde konuştu.

HAKLILIĞIMIZ ORTAYA ÇIKACAK

TESUD’a seslenen Ünsal, “Lütfen bu uzman kardeşimize de ulaşın” dedi. Ardından söz alan Deniz Kurmay Albay Ümit Metin ise “37 ay yattıktan sonra tamamı sahte deliller olan bu davalarda bir gün gelecek haklı olduğumuz ortaya çıkacaktır. Bizler 37 ay hapiste yattıktan sonra bugün buraya geldik. Değirmendereliler, arkadaşlarımız, ailelerimiz duyarlı vatandaşlarımız bizlere Sessiz Çığlık Eyleminin ilk gününden beri destek oldunuz” ifadelerine yer verdi.

FOTO

AÇIKLAMA: Değirmendere Çınarlık Meydanında gerçekleştirilen Sessiz Çığlık eylemi bu hafta da gerçekleştirildi.

TOPLU: 100 hafta önce başlatılan Sessiz Çığlık eylemine tahliye olan komutanların yanı sıra aileler de katıldı.

ALBAY: Deniz Kurmay Albay Ümit Metin.

Sadi: Tuğamiral Ali Sadi Ünsal.

 

#

24 Ağu 2014 - 09:17 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.