Şifreli fuhuşun baronu tak tak Mustafa cezaevinde

Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro ekipleri tarafından düzenlenen ve kendi aralarında şifreli konuştukları tespit edilen fuhuş çetesi çökertilmişti. Çet...

Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro ekipleri tarafından düzenlenen ve kendi aralarında şifreli konuştukları tespit edilen fuhuş çetesi çökertilmişti. Çete lideri olan “Tak tak Mustafa” lakaplı Mustafa Türkoğlu ve beraberindeki 3 kişi çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İl Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro ekipleri tarafından 3 il ve 3 ilçede 9 ayrı adrese yaptığı operasyonla liderliğini Tak tak Mustafa lakaplı 39 yaşındaki Mustafa Türkoğlu’nun yaptığı fuhuş şebekesi Salı günü sabah saatlerinde yapılan operasyonla çökertilmişti. Adliyeye sevk edilen şahıslardan 4 kişi tutuklanırken 2 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İddiaya göre geçtiğimiz Haziran ayında 155 polis imdat hattına düşen bir ihbarı değerlendiren ahlak büro ekipleri İzmit Tepecik Mahallesi Tepecik Sokak adresinde bulunan bir masaj salonunda fuhuş yapıldığını tespit etmişti.

Eş zamanlı operasyon
Masaj salonun sahibi olan Hürriyet K. polisin kendisini takibe aldığını fark edince, masaj salonunda fuhuşu bırakarak müşterilerini birlikte çalıştıkları Tak tak Mustafa lakaplı Mustafa Türkoğlu’na yönlendirmeye başladı. Soruşturmayı derinleştiren ekipler yaklaşık 5 aydır devam eden takibin ardından yeterli delil ve emarelere ulaşınca Salı günü operasyon için düğmeye bastı. İstanbul, Sakarya, Antalya illeri ile Derince, Gölcük ve Derince ilçelerinde bulunan 9 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda fuhuş baronu Mustafa Türkoğlu (39), çete üyeleri Mehmet Es (34), Aytaç Cengiz (26), Tülay İzci(37) , Hürriyet K (51) ve Türkmenistan uyruklu Gülzeynep Yazmiradova (52) isimli şahıslar gözaltına alındı.


Çete liderliğini Mustafa Türkoğlu’nun yaptığı öne sürülürken, Mehmet Es’in çetenin ikinci adamı olduğu iddia edildi. Türkmenistan uyruklu Gülzeynep Yazmiradova’nın ise çeteye kadın temin ettiği belirtilirken, Hürriyet K.’nin de fuhşa yer temin ettiği belirtildi. Polisin kendisini takip ettiğini anlayan Hürriyet K, kendi masaj salonunda fuhuş yapmayı bıraktı ve kendisine gelen müşterileri Tat tak Mustafa’ya gönderdi. Tat tak Mustafa ise kendisine gelen müşterileri adamları olan Mehmet Es ve Aytaç Cengiz aracılığı ile İzmit Otogarı önünden ve Alikahya Kadın Doğum Hastanesi önünden aldırıp fuhuş için Yahya Kaptan ve Yuvam Akarca’da kiralanan evlere götürüyordu.

Müşteriye şoför, kadına araba, fuhuş evine garaj
Çete üyelerinin telefon konuşmalarında ise aralarında şifreli konuştukları tespit edildi. Çete kendi arasında belirlediği “şoför- müşteri, garaj- fuhuş yapılan ev, topçu -fuhuş yapan kadın, Cumhuriyet- fuhuş için gelen yeni kadın” gibi şifrelerle kendi elindeki kadınları telefonla pazarlıyordu. 100 lira ila 1000 lira arasında fiyatlarla kadınları pazarlayan çetenin müşterileri arasında esnaf ve devlet memurları da bulunuyor. Çete yurt dışından yasal yollarla getirdiği kadınlara Türkiye’de ortalama 1-2 ay fuhuş yaptırdıktan sonra vizesi bitince geri gönderiyor, yerine çeteye kadın temin eden Türkmenistan uyruklu Gülzeynep Yazmiradova ve Aytaç Cengiz’nın Gürcü sevgilisi tarafından bulunan yeni kadınlar geliyordu.

4 kişi tutuklandı, 2 kişi serbest
Salı gününden bu yana Asayiş Şube Müdürülüğü’nde sorguları devam eden 6 kişi dün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Adliyeye çıkarılan zanlılardan çete lideri Mustafa Türkoğlu, çetenin hanım ağası Tülay İzci, Aytaç Cengiz ve ikinci adam konumundaki Mehmet Es isimli şahıslar örgütlü olarak fuhuş yaptırmak, fuhuşa yer temin etmek ve fuhuşa aracılık yapmak suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çeteye kadın temin eden Türkmenistan uyruklu Gülzeynep Yazmiradova, adliyedeki işlemlerinin ardından sınır dışı edilirken masaj salonu işletmecisi Hürriyet K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

#

28 Eki 2011 - 16:13 Kocaeli- Asayiş

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.