• BIST 97.713
  • Altın 143,932
  • Dolar 3,5669
  • Euro 4,0007
  • Kocaeli : 12 °C
  • İstanbul : 16 °C
  • Sakarya : 12 °C

Siirt’i kıskandıracak kuyu kebabı Arslanbey’de pişiyor

Siirt’i kıskandıracak kuyu kebabı Arslanbey’de pişiyor
Arslanbey’de faaliyet gösteren Tahıl Gıda Restoran ve Unlu Mamulleri, Siirt’in meşhur lezzeti büryan kebabını Kocaelilere tattırmaya hazır. Dumansız közde pişirilen kebap, tadı ile Siirt’ti kıskandıracak.

Tufan ve Recep Ubay kardeşlere ait Tahıl Gıda Restoran ve Unlu Mamulleri Siirt’in meşhur lezzeti büryan (kuyu) kebabını Arslanbey’e getirdi. 30 yıllık usta Nedim İdem’in hazırlayacağı eşsiz lezzet Siirt’i kıskandıracak gibi görünüyor. Arsalnbey’in merkezinde bulunan Tahıl Gıda Restoran ve Unlu Mamulleri toplam bin 500 metrekare alanı, 45 deneyimli çalışanı ile tüm bölge halkının hizmetinde.

 

400 KİŞİLİK KAPASİTEYE SAHİP

Toplam 400 kişilik kapasiteye sahip işletmenin üstü açık kısmı ve bahçeli bölümleri de bulunuyor. Dileyenler büryan kebabını bahçeli bölümde yeşilliklerin arasında dileyen de modern dizaynı ile göze hoş gelen kapalı bölümde yiyebiliyor.

 

PORSİYON 25 LİRA

İşletme sahiplerinden Tufan Ubay, “Fiyatları düşük tutuyoruz bunun en önemli nedenlerinden biri de ödediğimiz kiranın merkezi yerlerde bulunan mekânlardan daha düşük olması. Kuyu kebabının porsiyonunu 25 liradan satmayı planlıyoruz ki her kesimden insanımız bu lezzeti tatsın.

 

HER AŞAMASINI İZLEYEBİLİYORLAR

İlimizde ilk kez kuyu kebabını yöntemi ile pişirecek bir işletme olduğu öğrenilirken işletme sahipleri bu lezzeti tadanların buranın müdavimi olacaklarını kaydetti. Büryan kebabının hazırlanışından pişirilişine kadar her adımını gören misafirler, bu lezzeti bir an önce tatmak için de sabırsızlanıyor.

 

DUMANSIZ KÖZDE PİŞİYOR

Tahıl Gıda ve Restoran Kocaelililere kaliteli ve hijyenik ortamda büryan kebabı yeme fırsatı sunuyor. Kuyu kebabı; iki buçuk metre derinlik ve bir metre genişliğe sahip kuyuda dumansız közde pişiyor. Kebabın kuyudan çıkarılması kuyu başına kurulan vinç yardımı ile yapılıyor. Yapılan büryanı tadanlar, “Aynı Siirt'in Kuyu Kebabı” diyor.

 

SÜT KUZUSUNDAN YAPILIYOR

İki buçuk metre derinlik ve bir metre genişliğe sahip kuyuda pişen büryan kebabı süt kuzusu etinden yapılıyor. Etin pişirilme süresi etin türüne göre farklılık gösterip ortalama bir buçuk saatte pişiyor. Et pişerken yağlarını süzdüğü için etin tadı da enfes oluyor. Büryan kebabını hem sağlık hem de damak tadı için vazgeçilmez bir lezzet haline getiriyor. Bilal AKPINAR

toplu-012.jpg

dis-002.jpg

Okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan gazetemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Kocaeli Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0 262) 323 39 17-18-19 | Faks : (0 262) 322 75 55 | Haber Yazılımı: CM Bilişim